Un Paşte de Oscar, cu B1: Pe 24 aprilie, vezi un film de excepţie cu Benicio Del Toro şi Catherine Zeta-Jones!

Un Paşte de Oscar, cu B1: Pe 24 aprilie, vezi un film de excepţie cu Benicio Del Toro şi Catherine Zeta-Jones!

Prima seară de Paşte debutează, pe B1, cu un film excepţional, “Traffic”, câştigător a patru premii Oscar şi două Globuri de Aur!

În regia lui Steven Soderbergh, drama dezvăluie lumea plină de riscuri a traficului de droguri, prin prisma unor povestiri independente, spuse din perspective diferite: cea a unui consumator de droguri, a unui politician sau cea a unui traficant. Poveştile sunt montate cu măiestrie şi formează un fir narativ deosebit de cursiv, chiar dacă personajele nu se întâlnesc.

20th Century Fox, finanţatorul original al filmului, a cerut ca Harrison Ford să joace un rol principal şi a mai solicitat, de asemenea, modificări importante la scenariu. Soderbergh a refuzat şi a propus scriptul altor studiouri importante de la Hollywood, însă a fost respins din cauza duratei foarte mari a peliculei (trei ore) şi a subiectului abordat. Totuşi, USA Films a îndrăgit încă de la început proiectul şi le-a oferit cineaştilor mai mulţi bani decât Fox.

Soderbergh a mânuit el însuşi camera de filmat şi a adoptat un stil specific pentru fiecare povestire în parte, astfel încât publicul să le diferenţieze foarte clar.

“Traffic” a înregistrat un uriaş succes comercial, cu încasări totale în întreaga lume de 207.5 milioane de dolari, cu mult peste bugetul estimat de 46 milioane de dolari. Filmul a fost extrem de bine primit de critici şi a câştigat numeroase premii, printre care patru Oscaruri (Cel mai bun regizor – Steven Soderbergh, Cel mai bun actor în rol secundar – Benicio Del Toro, Cel mai bun montaj – Stephen Mirrione şi Cel mai bun scenariu adaptat – Stephen Gaghan) şi două Globuri de Aur (cea mai bună interpretare a unui actor în rol secundar – Benicio Del Toro şi cel mai bun scenariu de film – Stephen Gaghan).

Pe lângă interpretarea desăvârşită a lui Benicio Del Toro, filmul evidenţiază măsura talentului a doi alţi mari actori: Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones.

Duminică, 24 aprilie, de la ora 21.00
, B1 vă propune o întâlnire memorabilă cu filmul adevărat.

Tags: