Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia

Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia. Sursa Foto: Flickr.com

O modă care a devenit o „nebunie” în ultimii ani pentru vacanțele în Gecia este cea a închirierii unei bărci. Închirierea unei bărci nu mai este un vis greu de atins, ci o modalitate foarte populară de a petrece vacanța, la prețuri destul de accesibile.

De ce trebuie să citești orice contract semnezi

Un român care a închiriat o barca cu motor în Grecia a relatat experiența neplăcută de care a avut parte doar pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat, după cum a scris pe Facebook.

„INFO util: în cazul în care vreți să închiriați bărci cu motor, să fiți atenți la următoarele: când iei barcă, omul îți pune în față un contract standard, pe care nu-l citești, evident. În acel contract e stipulat cât trebuie să plătești pentru fiecare daună adusă bărcii, dar, mai ales, e scris că trebuie să plătești 100€ pentru fiecare zi în care barcă e în reparații.

Am pățit-o azi, am bulit elicea unei bărci. Ei spun că nu au piesele, că trebuie să le comande și orice comandă în Grecia durează 7 zile. Am verificat, așa e, la soarele ăsta orice mizerie comanzi online, aici vine după 7 zile (nu vă mai enervați la reclamele livratorilor români, aparent sunt speed of light).

Așa că îți mai cer 700€ peste prețul pieselor, care e oricum dublu față de ce găsești pe net. Înainte să semnați contractul, negociați cu omul legat de posibilă plată a daunelor cauzate de nefolosirea bărcii. Trebuia să plătesc 120€ și m-am trezit cu o gaură de 1000, asta după negocieri serioase, de la 1400.

Sfat – căutați pe net cât costă piesă, pe o elice mi-au cerut 250€, pe un site din Constanța am găsit-o la 90. Ajută la negociere”, a scris românul pe grupul Vacante în Grecia: info utile, de pe Facebook.

Reacțiilor românii pe pagina de Facebook

„Îmi pare rău pentru experiența neplăcută și pentru gaura din buget. Nu vreau să știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aveați bani disponibili.

Poate că experiența dvs le va fi de folos și altora și vor înțelege de ce uneori la închiriere se cer garanții. Ruperea elicei nu este chiar o daună minoră și poare n-o înlocuiește Kosta în curte ca pe planetara de Dacie. Bine că n-a fost mai rău și n-a fost cineva rănit. Banii se întorc, viața niciodată!”

„Din pacate se aplică aceeași regulă ca la mașinile de închiriat, când închiriezi ți se oprește o garanție care ți se returnează dacă e totul ok cu mașina când o predai.”

„Când închiriezi mașina iei și Casco full și totul e în regulă, la barca ar trebui să aibă la fel. Da, pierde bani, dar ca să nu piardă să nu o dea fără șofer și aia e.

Oricum e bine de știut asta, fiindcă sincer nu știam.”

„Da, am închiriat și eu, dar mâine nu aș mai face așa ceva. În primul rând nu mi se pare normal să conduc eu o barcă după câteva minute de instructaj făcut „la rece”! Doi, îți spune că barca dispune de gps. După ce plătești și te urci în barcă, găsești la bord o foaied A4, cu o schiță sumară și un traseu prestabilit.

Trei, te atenționează că sunt stâanci, vârfuri extrem de periculoase și ți le arată pe acea bucată de hârtie. După ce ieși în larg, nimic din acea schiță nu mai are legătură cu instructajul lui, cu zonele periculoase etc. Ești nimeni pe Mare! Ai un tel la bord, pe care îl poți suna pe proprietar, când ai o problemă. Mi a tremurat puțin fundul, mai ales că în barcă eram șase persoane in loc de cinci max. Ne-am întors cu juma’ de rezervor de benzină, plătit deja și neconsumat, pe care ne-am recuperat banii. Nu, nu este în regula! Atenție!”

„Și un prieten a „bordelit” una, în niste pietricele, lângă o insuliță care avea un fel de prag… În Lefkada (mulți au pățit-o acolo) dar ne-a luat numai 100€, am împărțtit frățește la 4! Omul a fost ok, a spus că o poate repara, nu înlocui, deci ține de obrazul grecului.”

„Eu am închiriat in Corfu săptămâna trecută,dar proprietarul mi-a spus de la început că dacă rup elicea costă 150e reparația.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)