Un singur rugbist repatriat din Africa de Sud a fost testat pozitiv, spun autoritățile: „Vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriați”

Un singur rugbist repatriat din Africa de Sud a fost testat pozitiv, spun autoritățile: „Vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriați”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Sgt. 1st Class Timothy Hughes

Autoritățile au respins drept false speculațiile potrivit cărora alți patru sportivi dintre cei repatriați recent din Africa de Sud ar fi fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2.

„Informațiile potrivit cărora alți patru sportivi repatriați recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-COV-2 sunt false”

„Precizăm că informațiile potrivit cărora alți patru sportivi repatriați recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-COV-2 sunt false. Potrivit informațiilor primite de la DSP Maramureș doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informațiile despre acest caz fiind deja transmise public. Mâine, 7 decembrie, conform metodologiei, vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriați din Africa de Sud”, se arată în informarea transmisă luni seară de autorități.

Anterior, Ministerul Sănătății anunța că este foarte probabil ca tulpina cu care s-a infectat rugbistul repatriat din Africa de Sud, testat pozitiv pe Aeroportul Internațional Maramureș, să fie similară cu cele identificare la alți doi pasageri din cursa respectivă, pasageri care în weekend au devenit oficial primele cazuri de infectare cu varianta Omicron confirmate pe teritoriul României.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui”, anunța sâmbătă Ministerul Sănătății, precizând că „ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice”.