Un tâmplar angajat în Germania s-a trezit că lucrează ca medic la spitalul din Dorohoi. Care este explcația Fiscului

Un tâmplar angajat în Germania s-a trezit că lucrează ca medic la spitalul din Dorohoi. Care este explcația Fiscului
foto: Special Arad

Un bărbat din Botoșani a avut parte de un adevărat șoc în momentul în care s-a întors în tară, după 4 ani de muncă petrecuți în străinătate. Bărbatul a aflat că a lucrat timp de un an ca medic în Dorohoi. Cel puțin asta dovedeau actele de la Fisc.

Mihai Turetchi este tâmplar și a început să lucreze în Germania din 2013. Acesta s-a întors în țară pentru a obține o adeverință de venit care să dovedească că nu a avut venituri în România pe perioada cât a lucrat acolo.

Însă, bărbatul a avut parte de o surpriză în momentul în care a solicitat documentul la Administrația Finanțelor Publice. A descoperit că în perioada ianuarie 2015-ianuarie 2016a înregistrat venituri de peste 50.000 de lei din funcția de medic specialist la Spitalul Municipal Dorohoi.

"Nu am avut niciodatănicio relație contractualăcu Spitalul Municipal Dorohoi. Nu știu de unde au datele mele. Nu mi-am dorit săfiu medic niciodată. (…) Am hârtii date de instituțiile statului prin care se atesta căeu figurez ca angajat și chiar cu măriri salariale pentru merite deosebite. Am contactat un avocat și mi s-a spus căsunt suspiciuni de comiterea unor infracțiuni grave, începând de la fals și uz de fals", a povestit Mihai Turetchi, potrivit ziare.com.

Și directorul spitalului din Dorohoi, Emilian Vamvu, a confirmat că bărbatul nu a fost niciodată angajat al spitalului respectiv, însă lucrurile au fost date peste cap de câteva cifre din codurile numerice personale scrise greșit.

"Acest cetățean nu a fost salariatul unitătii, fiind o greșealăîn CNP-ul unui salariat. Pe loc s-au facut declaratiile și eroarea a fost corectată",a explicat acesta.

Bărbatul a depus plângere la poliție și a explicat că din cauza acestei erori a pierdut aproape 2.000 de euro din partea statului german, pe care i-ar fi primit odată cu arătarea dovezii că nu a avut venituri în România pe perioada respectivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu