Un vaccin antigripal cu ARN mesager a fost dezvoltat de Moderna / Rezultatele sunt promițătoare, dar mai slabe decât vaccinurile deja existente

Un vaccin antigripal cu ARN mesager a fost dezvoltat de Moderna / Rezultatele sunt promițătoare, dar mai slabe decât vaccinurile deja existente
Foto: Hepta.ro

Compania farmaceutică Moderna a anunțat, vineri, că vaccinul antigripal experimental a furnizat rezultate promițătoare în faza incipientă a studiului clinic, dar rezultatele sunt mai slabe decât cele generate de serurile deja existente, informează Reuters, citat de către Agerpres.

Vaccin cu ARN mesager împotriva gripei

Moderna a precizat în cadrul unei prezentări pentru investitori că nivelul de anticorpi generat de vaccinul antigripal nu a fost la fel de robust pentru persoanele vârstnice precum cele furnizate de vaccinul antigripal Fluzone HD, produs de compania farmaceutică Sanofi.

„Pe de-o parte, anticorpii au crescut până la niveluri bune, dar, pe de altă parte, aceste niveluri nu au fost la fel de ridicate sau mai bune decât cele oferite de unele vaccinuri cu eficacitate înaltă, precum Flublok şi Fluzone HD”, a declarat Michael Yee, analist al Jefferies Group.

mRNA-1010, vaccinul-candidat, are la bază tehnologia ARN mesager, similară cu tehnologia din spatele vaccinurilor anti-COVID-19. Tot mai mulți producători farmaceutici au observat succesul uriaș al vaccinurilor ce au la bază această tehnologie în lupta cu virusul Sars-Cov-2.

Vaccin împotriva COVID-19 și a gripei sezoniere

Studiul clinic a vaccinului companiei Moderna a avut la bază 180 de voluntari, iar etapa intermediară a aceluiași studiu a înrolat peste 500 de participanți. Rezultatele noului ser va fi comparată cu eficiența altui vaccin antigripal, conform informațiilor companiei americane.

De asemenea, compania Moderna a anunțat că dezvoltă un vaccin pan-respirator cu rapel anual, care va avea în vigoare mai multe tipuri de virusuri, inclusiv COVID-19, virusul gripei și virusul respirator sincițial.

De asemenea, Novavax, o altă companie farmaceutică, testează la rândul său în această perioadă un vaccin împotriva gripei sezoniere și COVID-19, rezultatele fiind promițătoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe