Unde poți face test COVID în București

Unde poți face test COVID în București
sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Pandemia de COVID-19 continuă trendul ascendent, iar testarea masivă reprezintă o metodă foarte eficientă în lupta cu virusul, potrivit OMS. În cazul unor suspiciuni, cetățenii sunt sfătuiți de medici să se testeze, pentru ca apoi, dacă rezultatul este pozitiv, să intre în izolare, în cazul în care vorbim despre simptome minime și medii.

În București, unde rata de infectare continuă să se mențină la nivel ridicat și totodată, și restricțiile, există un număr semnificativ de centre de testare, anunțate de Ministerul Sătănății, pe site-ul oficial.

Centre de testare COVID-19 în București

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

INSP București

Laborator Cuza Vodă SRL

Centrul Medical „Matei Basarab”

Institutul „Marius Nasta”

Institutul Clinic Fundeni

Sanador

Regina Maria

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”

Spitalul Universitar de Urgență București

Personal Genetics

GRAL Medical

Medlife

ImunoMedica Provita

Spitalul Universitar de Urgență Militar „Carol Davila”

Lotul Med

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino

Institutul de Virusologie „Ștefan Nicolau”

Spitalul de Urgență al SRI „Agripa Ionescu”

Institutul Național de Sănătate a Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu”

Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare

Centrul Medical Avanta

AMS Laborator Genetic

Genetic Lab

Laboratoarele Synlab

Clinica Sante

Toate unitățile care sunt acreditate de către Ministerul Sănătății să realizeze diagnosticul prin metoda RT-PCR au obligația de a asigura cu prioritate diagnosticul pentru pacienții din unitățile sanitare, persoanele suspecte din cadrul anchetelor epidemiologice, precum și a persoanelor din grupurile de risc, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică- Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Având în vedere situația epidemiologică la nivel național, unitățile vor decide condițiile în care pot răspunde solicitărilor de testare suplimentară, la cerere și pot stabili costul testului.

2.844 de noi cazuri de COVID-19 din 8.709 de teste

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 2.844 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 8.709 de teste, prelucrate în același interval. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

823 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în acest moment în secțiile de terapie intrensivă din țară. Totodată, de duminică până luni, au fost consemnate 79 de noi decese în rândul românilor infectați cu coronavirus.