Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
CNE Cernavodă. Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 octombrie, informează Nuclearelectrica printr-un comunicat semnat de directorul general Cosmin Ghiță.

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Național

„Reamintim că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Național”, se arată în comunicatul Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, deconectarea automată și lucrările de remediere s-au desfășurat în conformitate cu procedurile specifice.

„Deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au avut impact asupra securității nucelare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător, acestea desfășurându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situații”, se mai arată în același comunicat.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident