Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, aspru criticată în presa franceză: Un ”El Dorado” pentru studenții care nu reușesc să treacă admiterea în Franța (VIDEO)

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, aspru criticată în presa franceză: Un ''El Dorado'' pentru studenții care nu reușesc să treacă admiterea în Franța (VIDEO)

Sistemul de Învăţământ din România este pus la zid de jurnaliştii francezi. Cei de la postul de televiziune France 2 fac acuzaţii grave la adresa Facultăţii de Medicină din Cluj și spun că studenții francezi care învaţă la noi ar fi slab pregătiți și odată întorşi în ţara lor nu ar face faţă. În plus, spun francezii şi admiterea este extrem de uşoară aşa că oricine are succes aici.

Studenții francezi văd România ca pe o doua șansa, conform reportejului France 2, deoarece la ei acasă examenul de admitere este foarte dur și doar 10% reușesc să îl treacă. În schimb, în România sunt admiși doar pe baza diplomei de bacalaureat și plătesc 5.000 de euro.

Reportajul France 2 despre studenții la medicină din România

#DIRECT_ONE_bakl4p#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul ACESTA şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Jurnaliștii francezi ridică problema lipsei de pregătire a viitorilor doctori precizând că 8 absolvenți de medicină au fost apoi suspendați pentru incompetență. Dintre aceștia 6 veneau de la Cluj: 3 stagiari români și 3 francezi.

Profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj contrazic însă cu tărie acest material al jurnaliștilor francezi afirmând că există un număr mare de absolvenți care lucrează cu succes în străinătate.

"Ca să putem judeca trebuie să punem în cântar nu numai ce le-am oferit noi, ci ce au fost ei dispuși să asimileze din ce le-am oferit noi. Pentru că atâta timp un român care s-a format să fie educat în sistemul clujean, sau românesc, ajunge în străinătate și este primit cu brațele deschise și mai apoi lăudat", a afirmat prof. Alexandru Georgescu, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică la Spitalul de Recuperare Cluj, conform stirileprotv.ro.

Cei din conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Cluj au declarat că abia marți se vor reuni și vor stabili de măsuri ar trebui luate.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, aspru criticată în presa franceză: Un ''El Dorado'' pentru studenții care nu reușesc să treacă admiterea în Franța

#DIRECT_ONE_aylqx2#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul ACESTA şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Urmăriți B1TV.ro și pe