UPDATE // Soția lui Dan Adamescu RUPE TĂCEREA: Voi lua toate măsurile necesare! / Drept la replică al lui Alexander Adamescu (FOTO)

UPDATE // Soția lui Dan Adamescu RUPE TĂCEREA: Voi lua toate măsurile necesare! / Drept la replică al lui Alexander Adamescu (FOTO)

UPDATE: În urma apariției acestui articol, Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu a transmis redacției B1.ro următorul drept la replică pe care îl redăm integral, mai jos:

Stimata redacție,

Pentru că un singur lucru este adevărat în mesajul doamnei Carmen Palade, și anume acela că n-a fost alături de tata în ultimele clipe ale lui, permiteți-mi să aduc corecții celorlalte afirmații făcute de domnia sa: în primul rând, numele ei nu este Carmen Adamescu, ci Carmen Palade; și-a pierdut statutul de soție urmare a acțiunii de divorț pe care dânsa a intentat-o în instanță în anul 2015 când a cerut în mod expres să revină la numele de Palade.

Nu l-a susținut pe tatăl meu – și îl citez “în anul 2014, am fost arestat preventiv iar în această perioadă – în care aș fi avut cel mai mult nevoie de sprijinul moral al soției mele – ea a lipsit aproape cu desăvârșire din viața mea”.

Nu cred în lacrimile de pe obrajii ei, când faptele spun altceva niciodată nu l-a vizitat pe tatăl meu în închisoare sau spital – practic, în ultimii 2 ani, nepăsându-i prin ce tragedie trece.

Sora tatălui meu nu este alături de Carmen Palade, ea pregătind alături de mine detaliile organizatorice aferente înmormântării.

Trupul neînsuflețit al tatălui meu nu a fost depus ieri la Biserica Domnita Bălașa la ora 18:00, ci a rămas la IML pentru autopsie.

Data înmormântării nu a fost stabilită, aceasta depinzând și de rezultatele autopsiei.

Doamna Palade nu a gestionat și nu i-au fost încredințate niciodată afacerile familiei Adamescu, ea fiind tolerată strict în Unirea Shopping Center de către tatăl meu, unde din mai 2016, comite abuz după abuz, nerespectând legile pieței de capital și punând în pericol continuitatea și stabilitatea centrului comercial.

Vă mulțumesc!
Alexander Adamescu

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, luni seara, într-o unitate spitalicească din exteriorul Penitenciarului Jilava. Dan Adamescu executa o condamnare de patru ani şi patru luni primită într-un caz de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă, iar pe 21 decembrie o instanţă din Bucureşti i-a respins definitiv o cerere de eliberare condiţionată, informează Știripesurse.

Avocaţii lui Adamescu declarau în luna decembrie că omul de afaceri suferea de mai multe afecţiuni – cardiologice, diabetice, neurologice şi locomotorii.

Dan Adamescu a fost proprietarul mai multor afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă, dar şi al hotelului Intercontinental din Bucureşti. Adamescu avea 68 de ani.

Soția lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu, rupe tăcerea și vorbește despre ceea ce urmează pentru ea.

”În seara zilei de 23 ian. 2016 soţul meu, cunoscutul om de afaceri Dan Adamescu, a decedat pe patul unui spital privat, având doi gardieni la uşă şi nicio persoană dragă şi apropiată care să-i ţină lumânarea.

Chiar dacă ne aflăm în proces de divorț, acest eveniment nefericit m-a afectat profund, întrucât l-am pierdut pe cel care, vreme de mai bine de 22 de ani, a fost soţul şi partenerul meu, bărbatul pe care l-am iubit, respectat şi susţinut chiar şi după ce ne-am despărţit. Deşi nu sunt televizate, lacrimile de pe obrajii şi din sufletul meu sunt cele ale femeii pe care şi el a iubit-o şi preţuit-o atâta timp.

Chiar dacă decesul a survenit pe timpul detenţiei, soţul meu, Dan Adamescu, are dreptul la o înmormântare pe măsura contribuţiilor pe care le-a adus la dezvoltarea mediului de afaceri românesc. De aceea, împreună cu sora sa, Doamna Călinescu Eugenia Constanze, îi informez pe toţi cei care l-au preţuit şi apreciat pe Dan Adamescu că trupul său neînsufleţit va fi depus la Biserica Domnița Bălașa unde, începând cu orele 18:00, îi vor putea prezenta omagiile şi îşi vor putea lua rămas bun de la acest om puternic şi care a constituit un model profesional pentru mulți dintre cei care l-au inconjurat de-a lungul vieții.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu Evanghelic, pe data 27 ianuarie 2017, începând cu ora 14:00. Îi invit pe cei care l-au cunoscut şi apreciat să ne fie alături atunci când îl vom conduce pe ultimul său drum.

Persoane care nu au calitatea de membrii ai familiei noastre, ci sunt doar tolerate în cadrul acesteia, nu au niciun drept legal în privinţa organizării funeraliilor sau gestionării afacerilor. De aceeea, informez opinia publică că orice afirmaţii referitoare la decizii de afaceri pe care ar urma să le ia sunt lipsite de temei legal şi lovite de nulitate. Iar cei ce vor continua să le colporteze vor răspunde pentru orice daune materiale şi morale produse ca rezultat al răspândirii unor asemenea informaţii false.

Îi asigur pe toţi moştenitorii legali că voi lua toate măsurile pentru conservarea întregului patrimoniu rămas de pe urma defunctului meu soţ şi pentru pregătirea corespunzătoare a succesiunii. În termenul legal, vor avea ocazia de a-şi formula pretenţiile şi a participa la dezbaterea modului în care fiecare va primi cota legală ce-i este rezervată.

Indiferent de ceea ce simţiţi sau gândiţi în legătură cu cel ce a fost Dan Adamescu, vă rog să respectaţi funeraliile sale şi să rostiţi creştinescul „Dumnezeu să-l ierte!”.”, e mesajul lui Carmen Adamescu.