Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)

Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
Traficantul a fost prins doar cu focuri de arma spre pneurile Audi-ului plin cu țigări

Un tânăr ucrainean, în vârstă de doar 19 ani, a încercat să scape de urmărirea grănicerilor români la volanul unui Audi Q7 înțesat cu multe colete cu țigări.

Traficantul a refuzat să oprească la semnalul de oprire făcut de poliția de frontieră, într-un control efectuat pe DN 18, aproape de localitatea Mara, bazându-se pe caii putere ai bolidului său.

Riscându-și viața pentru câteva țigări, tânărul inconștient nu a oprit nici când oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment; vameșii au fost obligați de situație să tragă în pneurile Audi-ului. Previzibil, după ce au încătușat contrabandistul, în mașina sa a fost descoperită o mare încărcătură de țigări, în valoare de 32.500 euro, destinată comercializării pe piața neagră.

Ucraineanul a rămas și fără Q7, evaluat la aproximativ 10.000 euro de autorități, autovehiculul fiind confiscat de autoritățile române conform legii întrucât a fost folosit pentru contrabandă și, în plus, purta numere false.

Maşină cu ṭigări de contrabandă, oprită cu focuri de armă
facebook/ Poliţia de Frontieră, Sighetu Marmației
„S-a trecut de la contrabanda cu calul la cea cu Audi Q7
După ce zilele trecute contrabandiștii cu țigări de la frontiera de nord a țării au fost practic ”înjosiți” că acționează rudimentar, astăzi aceștia au trecut la ”high level”. Practic au zis că fiind zi de duminică și caii trebuie să se odihnească” – relatează ironic sindicaliștii Europol pe pagina de facebook.

SUV-ul nu a putut întrece viteza glonțului

Echipajul de poliție a fost nevoit să tragă mai multe focuri de armă pentru ca bărbatul să tragă pe dreapta mașina, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan:

Dimineața, în jurul orei 08.30, polițiștii de frontieră din cadrul Servic

iului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, lucrătorii noștri au indentificat in trafic, pe raza localității Mara un autoturism marca Audi Q7, care rula cu viteză.
Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto tot nu s-a supus somațiilor, moment în care au fost executate și cinci focuri spre pneurile mașinii.
Drept urmare, s-a reușit indisponibilizarea autoturismului, reținerea șoferului, un cetățean ucrainean de 19 ani, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări.
În continuare, s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări împreună cu șoferul la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 13.609 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 159.225 lei (aproximativ 32.500 de euro) întreaga marfă fiind ridicată în vederea confiscării.

2. Foto: Face... (329115302_1222992018647737_2228252397035900774_n.jpg)

Totodată, autoturismul marca Audi Q 7, în valoare de 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș, până la finalul cercetărilor.
De asemenea, în urma unor verificări suplimentare s-a constatat că numărul de înmatriculare al mașinii este fals.
Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au fost sprijiniți de către lucători ai Poliției Orașului Baia Sprie – IPJ Maramureș.
Cetățeanul ucrainean a fost audiat la sediul STPF Maramureș în calitate de suspect, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să se dispună măsurile legale ce se impun față de acesta.
În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lândă Judecătoria Sighetu Marmației” – transmit autoritățile citate.

„După ce zilele trecute contrabandiștii cu țigări de la frontiera de nord a țării au fost practic ”înjosiți” că acționează rudimentar, astăzi aceștia au trecut la ”high level”. Practic au zis că fiind zi de duminică și caii trebuie să se odihnească.”, scrie Sidicatul Europol pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)