USL nu se lasă: Primăriile, solicitate să comunice în câteva ore numărul actelor de decese emise în ultimul deceniu (FOTO)

USL nu se lasă: Primăriile, solicitate să comunice în câteva ore numărul actelor de decese emise în ultimul deceniu (FOTO)
Foto: evz.ro

După eşecul înregistrat la referendum din punct de vedere al mobilizării electoratului, USL apelează acum la tot felul de metode pentru a dovedi că rezultatul trebuie, de fapt, validat. În ciuda anunţului oficial făcut de ministrul social-democrat Ioan Rus înaintea deschiderii urnelor, privind numărul oficial al cetăţenilor înscrişi în listele elctorale, liderii USL, televiziunea de casă a Guvernului şi, mai nou, şefii instituţiilor administrative fac tot ce le stă în putinţă să modifice numărul alegătorilor. 

Unităţile Administrativ-Teritoriale din judeţul Brăila au fost solicitate, printr-un document semnat de prefectul Judeţului, Mihaela Marcu (membru PC), să comunice, „în regim de urgenţă”, numărul actelor de deces emise în ultimii 10 ani

Adresa este datată 1 august 2012, iar primăriile au avut la dispoziţie doar câteva ore pentru a da curs solicitării. Documentul ne-a fost trimis pe adresa de e-mail a redacţiei, [email protected], de către un cititor al site-ului B1.ro.

 

Vezi AICI adresa trimisă de Prefectura Brăila (pdf)

Aceasta nu este singura tentativă a USL de a schimba rezultatul referendumului. Încă de la anunţarea rezultatelor aproape finale de către BEC, politicienii, simpatizanţii şi ziariştii controlaţi de USL au prezentat tot felul de cifre şi statistici care ar dovedi că numărul real al alegătorilor este mai mic decât cel oficial. 

Una dintre aceste încercări s-a învârtit în jurul recensământului de anul trecut, pe care mulţi dintre liderii USL îl considerau abuziv la momentul desfăşurării. Acum flutură rezultatele acestuia ori de câte ori au ocazia, fără să precizeze, însă, că este vorba despre rezultate provizorii, lucru subliniat în repetate rânduri de către Institutul Naţional de Statistică.