Val de plângeri la CCR: Nume grele din politică ar putea scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu (VIDEO)

Val de plângeri la CCR: Nume grele din politică ar putea scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu (VIDEO)
Foto: reporterntv.ro

Val de plângeri la Curtea Constituţională. Baronii vor să scape de infracţiunea de abuz în serviciu. Prima care a atacat această infracţiune este Alina Bica, iar cele mai recente plângeri vin de la fostul şef CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi de la Nicuşor Constantinescu, informează B1 TV.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica a fost prima care a ridicat, în faţa unui complet al Instanţei Supreme, excepţia de neconstituţionalitate a două legi prin care este incriminat abuzul în serviciu, principala acuzaţie ce i se aduce în dosarul ANRP.

Bica a acuzat că cele două articole sunt formulate mult prea vag şi duc la o incertitudine cu privire la existenţa sau nu a abuzului în serviciu în funcţie de modalitatea de interpretare a unor norme de către procuror sau de către judecător.

Exemplul fostei şefe a DIICOT a fost urmat de doi baroni locali. Bunea Stancu şi Nicuşor Constantinescu, ambii acuzaţi de abuz în serviciu.

Nume grele din politică ar putea scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu

#DIRECT_ONE_fo13mw#

Însă impactul unei decizii privind neconstituţionalitatea legilor respective ar putea fi mult mai mare. Pe rolul instanţelor de judecată sunt sute de dosare în care autorii, funcţionari publici ce ajung până la cel mai înalt nivel, sunt judecaţi pentru abuz în serviciu.

Printre cei care ar avea de câştigat se numără personaje celebre, precum Elena Udrea, fostul Ministru de Interne Gabriel Oprea, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone sau primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:44 - Scene teribile în Dolj, unde un bărbat și-a agresat soția și fiul în plină stradă. Nici polițiștii nu au scăpat de furia agresorului
12:42 - Peste 150 de răniţi, după ce două trenuri s-au tamponat într-o gară din Barcelona
12:26 - Amenzi usturătoare pentru românii care comercializează carne de porc neexpertizată sanitar veterinar. Condițiile legale pentru tăierea porcului în 2022
12:25 - Nicolae Ciucă, despre aderarea la Schengen: Vom cere să se formuleze în Consiliul JAI de joi, prin vot, o decizie pentru România. Hotărârea noastră de a contribui la securitatea europeană este fermă (VIDEO)
12:20 - SUA nu împiedică Ucraina să își dezvolte propriile capacități de atac cu rază lungă de acțiune, spune șeful Pentagonului
12:14 - Medicii români se tem de o triplă epidemie fără precedent: peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în decurs de șapte zile
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia