Valea Prahovei, asaltată în minivacanța de Rusalii. Prețuri uriașe la cazare

Valea Prahovei, asaltată în minivacanța de Rusalii. Prețuri uriașe la cazare

Românii vor să profitede minivacanța de Rusalii și au plecat la munte. Valea Prahovei va fi luată cu asalt în acest weekend, în condițiile în care a fost deja anunțat un grad de ocupare de 75% în stațiuni, potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului.

Reputația turismului românesc nu se schimbă.Tarifele rămânconsistente, raportate la puterea de cumpărare a populației. Astfel, pentru un hotel de 4 stele la Sinaia, prețul unei camere în acest weekend, cu mic dejun inclus, cu acces la SPA și loc de parcare, se situează între 525 și 590 de lei.

Weekend cu fenomene meteo extreme în România

În vreme ce pe Valea Prahovei este foarte de aglomerat iar prețurile foarte ridicate, specialiștii în turism recomandă alternative, explorarea stațiunilor din Transilvania, zona Secuimii.

Pe de altă parte, meteorologii avertizează că în următoarele zile vor fi ploi la munte, dar și la mare. Vor urma fenomene extreme, inclusiv tornade. În cursul nopții a intrat pe teritoriul României un ciclondispre Marea Neagră.Zone din Moldova, Dobrogea și Muntenia vor fi grav afectate de ciclonul ce se îndreaptă spre România. Inclusiv Bucureștiul este vizat de ciclon.

Avertismentele au în vedere, în special, ziua de vineri, 18 iunie. Rămâne de văzut dacă avertizarea meteorologică va fi valabilă până duminică.