Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de  cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat vineri, pentru B1 TV, că numărul infectărilor cu coronvirus în rândul copiilor va crește, acum că s-au deschis școlile, și, proporțional, va crește și numărul celor care vor necesa internare și chiar îngrijire la terapie intensivă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, despre infectările cu coronavirus în rândul copiilor

Întrebat dacă începutul școlii ar putea să ducă și el la creșterea numărului de infectări, Gheorghiță a răspuns: „Cu siguranță. Ne vom aștepta la o creștere a numărului de cazuri și în rândul copiilor și, proporțional, vom avea un număr mai mare de copii care vor ajunge la spital și, din păcate, și la terapie intensivă”.

„Analizele făcute inclusiv în SUA arată că nu există o tendință neapărat de a da forme mai grave la tineri și copii, dar, ținând cont că vorbim de un număr semnificativ mai mare de copii infectați, proporțional vom avea un procent de copii care vor face forme ce necesită internare. Sunt copii cu afecțiuni cronice, sunt supraponderali, au diabet zaharat, boli renale, astm bronșic.

De ce copiii se infectează mai mult acum? Pentru că varianta Delta se răspândește mai ușor, copiii stau în colectivități, interacționează mai mult, evident că nu se respectă măsurile de prevenție si virusul se răspândește foarte ușor”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare