Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de  cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat vineri, pentru B1 TV, că numărul infectărilor cu coronvirus în rândul copiilor va crește, acum că s-au deschis școlile, și, proporțional, va crește și numărul celor care vor necesa internare și chiar îngrijire la terapie intensivă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Valeriu Gheorghiță, despre infectările cu coronavirus în rândul copiilor

Întrebat dacă începutul școlii ar putea să ducă și el la creșterea numărului de infectări, Gheorghiță a răspuns: „Cu siguranță. Ne vom aștepta la o creștere a numărului de cazuri și în rândul copiilor și, proporțional, vom avea un număr mai mare de copii care vor ajunge la spital și, din păcate, și la terapie intensivă”.

„Analizele făcute inclusiv în SUA arată că nu există o tendință neapărat de a da forme mai grave la tineri și copii, dar, ținând cont că vorbim de un număr semnificativ mai mare de copii infectați, proporțional vom avea un procent de copii care vor face forme ce necesită internare. Sunt copii cu afecțiuni cronice, sunt supraponderali, au diabet zaharat, boli renale, astm bronșic.

De ce copiii se infectează mai mult acum? Pentru că varianta Delta se răspândește mai ușor, copiii stau în colectivități, interacționează mai mult, evident că nu se respectă măsurile de prevenție si virusul se răspândește foarte ușor”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe