Valeriu Gheorghiţă, despre numărul de persoane infectate cu coronavirus după vaccinare: Circa 4.000 după prima doză şi 500 după rapel (VIDEO)

Valeriu Gheorghiţă, despre numărul de persoane infectate cu coronavirus după vaccinare: Circa 4.000 după prima doză şi 500 după rapel (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat, marți, date centralizate în urmă cu două – trei săptămâni, potrivit cărora aproximativ 4.000 de români s-au infectat cu coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, iar alți 500 după doza a doua.

Gheorghiţă, despre numărul de români infectați cu coronavirus după vaccin

„În ultima noastră evaluare, deşi nu e actualizată, erau circa 4.000 de persoane. Sunt date de acum două – trei săptămâni, 4.000 de persoane care au fost diagnosticate cu infecţia SARS-CoV-2 după prima doză. De asemenea, erau aproximativ 500 de persoane care erau diagnosticate după cea dea-a doua doză”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă, despre numărul de persoane infectate cu coronavirus după vaccinare: Circa 4.000 după prima doză şi 500 după rapel

Medicul a mai precizat că aproape jumătate de milion de persoane s-au programat pe listele de așteptare, în ultimele 24 de ore, pentru vaccinarea împotriva COVID-19, iar din a doua jumătate a lunii viitoare, România va primi tranșe din vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson.

Până la data de 15 martie, au fost raportate 7.185 de cazuri de reacții adverse postvaccinale, a mai anunțat președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a ținut apoi să dea asigurări că desfășurarea campaniei de imunizare nu e pusă în pericol de faptul că personalul medical nu a fost plătit până acum. „Sunt convins că tot personalul vaccinator va fi remunerat corespunzător, conform actelor normative în vigoare”, a mai spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe