Vasile Dîncu: Nu există în acest moment dispoziții sau date care să ne pună în situația de a face recrutări sau de a mobiliza rezerviștii. Nu se impune această situație în România (VIDEO)

Vasile Dîncu: Nu există în acest moment dispoziții sau date care să ne pună în situația de a face recrutări sau de a mobiliza rezerviștii. Nu se impune această situație în România (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, susține că la ora actuală nu există dispoziții sau date care să pună autoritățile române în situația de a face recrutări sau de a mobiliza rezerviștii. „Chiar dacă vorbim despre un conflict în zonă, nu se impune această situație în România”, a declarat social-democratul, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Luzia Cergan, unde a vorbit și despre catastrofa aviatică de miercuri seară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vasile Dîncu (MApN), pe B1 TV: „Nu există în acest moment nicio strategie, nu există nicio dispoziție sau date care să ne pună în situația de a face recrutări sau de a mobiliza rezerviștii”

Întrebat despre adresa pe care ar fi transmis-o ministerul către DSP-uri pentru a face liste cu persoanele apte pentru serviciul militar, șeful MApN a explicat: „Este o prevedere legală care înseamnă actualizarea condițiilor și se fac listele cu rezerviști, din patru în patru ani, și există o agenție națională care notifică, prin aceasta, și care nu este militară. Notifică primăriile, de exemplu, și primăriile merg mai departe să notifice agenții economici importanți pentru a aduce la parametri informația care există în acel moment. De asemenea, direcțiile sanitare primesc asemenea indicații. Este doar o problemă de coincidență. S-au respectat termenele legale. Direcția Medicală Mureș – cred că despre asta este vorba – a răspuns de fapt la o cerință legală. Sigur că există nefericit contextul acesta, că poate să alimenteze fake news-uri legate de mobilizare”.

„Vreau să spun și am spus-o, ministerul a comunicat oficial. Nu există în acest moment nicio strategie, nu există nicio dispoziție sau date care să ne pună în situația de a face recrutări sau de a mobiliza rezerviștii, deci toate acestea sunt coincidențe, dacă au existat, și nu au nicio bază în vreo decizie a noastră. Nu o impune această situație, chiar dacă vorbim despre un conflict în zonă, nu se impune această situație în România și oamenii nu ar trebui să ia în seamă asemenea lucruri. Ceea ce mi-ați povestit este o procedură legală de rutină, pe care o facem din când în când”, a adăugat Vasile Dîncu.

Urmăriți B1TV.ro și pe