Vergil Chiţac, primarul Constanței: „Extinderea locurilor de cazare în Mamaia s-a făcut în detrimentul staţiunii”

Vergil Chiţac, primarul Constanței: „Extinderea locurilor de cazare în Mamaia s-a făcut în detrimentul staţiunii
Foto: Vergil Chițac / Facebook

Extinderea necontrolată a numărului de locuri de cazare în Mamaia a fost în detrimentul staţiunii, iar această dezvoltare a fost de fapt un regres, a spus primarul Constanţei, Vergil Chiţac luni, la o dezbatere organizată de Alianţa pentru Turism, informează ziuaconstanta.ro.

Mamaia avea 70 de hectare de spații verzi

„În Constanţa, în 1989 -1990, erau 12.000 de locuri de cazare. Astăzi, în acelaşi perimetru, că nu s-a mărit Mamaia, avem 25.000 de locuri de cazare (…). Şi când spun 25.000 am exclus blocurile rezidenţiale, care marea lor majoritate sunt închiriate şi sunt oferite turiştilor, deci cumva putem ajunge la mai mult de 25.000.

Plajele, hotelurile și parcările din Mamaia sunt goale. Foto: Captură video

În Mamaia erau 70 de hectare de spaţii verzi în 1989, acum mai sunt 10. În Mamaia sunt între 7.000 şi 8.000 de locuri de parcare, probabil pe la jumătate, iar cerinţa este cea pe care o ştiţi dumneavoastră, în cazul în care consideraţi că Mamaia ar fi plină vizavi de oferta de cazare.

Orice am vrea noi să facem în Mamaia, nu putem, dacă vine fiecare turist cu maşina, să asigurăm un loc de parcare.

Şi nici nu cred că e normal. Cine a fost în Mamaia ştie că dezvoltarea asta, de fapt nici nu e dezvoltare, e un regres, că eu înţeleg altceva prin dezvoltare, extinderea asta necontrolată a numărului de locuri de cazare a fost în detrimentul staţiunii Mamaia”, și-a motivat concluzia, edilul Constanței.

Oamenii nu vor să plătească parcarea după ce 30 de ani nu au plătit nimic

Chițac a vorbit și despre celebra taxă de parcare de la Mamaia, pe care nici constănțenii și nici turiștii nu vor s-o mai plătească.

„Oamenii nu vor să plătească parcarea. Păi de ce să plătească dacă 30 de ani nu au plătit nimic. 30 de ani nu au plătit un leu un loc de parcare. Greu scoţi din mentalitatea asta colectivă gratuitatea după 30 de ani.

Pe timpul verii, un loc de parcare poate fi închiriat contra sumei de 500 de lei pe lună. Înseamnă 17 lei pe zi. Scădem TVA, 14 lei pe zi. Nimeni nu vrea să cumpere în momentul de faţă”, a mai spus acesta.

Vergil Chiţac a mai anunțat că în afară de parcarea de la Cazino, mai pot fi amenajate parcari la intrare și la ieșirea din Mamaia şi să dezvolte transportul în comun.

Urmăriți B1TV.ro și pe