Vergil Chiţac: Turismul în Mamaia s-a manelizat, el trebuie să fie civilizat

Vergil Chiţac: Turismul în Mamaia s-a manelizat, el trebuie să fie civilizat
Foto: Vergil Chițac / Facebook

Vergil Chiţac, edilul municipiului Constanţa, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că turismul în staţiunea Mamaia s-a „manelizat” şi că acesta trebuie să fie civilizat şi să fie respectată legea.

„Există un comandament Litoral 2021, cu un regulament în care am implicat toate instituţiile din oraş pentru că vrem ca într-adevăr turismul în Mamaia… Eu cred că încă mai avem turism, sunt unii sceptici care spun că nu mai avem turism, că Mamaia nu mai este staţiune, eu cred că încă mai avem turism. Turismul pe timp de vară să se desfăşoare civilizat, turismul în Mamaia s-a manelizat, el trebuie să fie civilizat şi într-adevăr acolo trebuie să opereze cei care au hoteluri, restaurante, dar în condiţii civilizate şi cu respectarea legii”, a afirmat Vergil Chiţac, conform News.ro.

Întrebat dacă se vor închide magazine în Mamaia, acesta a răspuns: „Nu se vor închide magazinele, trebuie să respectăm hotărârea de Guvern. (…) Lăsaţi-ne să luăm o decizie, să nu comunic o decizie care e în procesare, ar însemna să mă antepronunţ. (…) Am spus atât şi mi se pare de bun simţ, să nu mai vindem salam în Mamaia pe timp de vară”.

Vergil Chiţac, despre Festivalul Neversea: Am discutat să nu mai fie organizat în mijlocul sezonului estival

Amintim că Vergil Chiţac, primarul Constanţei, a declarat că a discutat cu organizatorii festivalului Neversea ca acesta să nu mai fie organizat în mijlocul sezonului estival, ci în luna septembrie.

„Am discutat cu ei să nu mai fie organizat în mijlocul sezonului estival pentru că intenţia noastră este să mărim cât mai mult perioada turistică în Constanţa. Eu cred că luna septembrie ar fi una potrivită. Este foarte adevărat şi au dreptate domniile lor când spun că ei aduc artişti de mare valoare care au planificări cu doi ani în avans”, a declarat primarul Constanţei.

Când va avea loc festivalul Neversea în 2021. Anunțul oficial al organizatorilor

Ediția cu numărul patru a festivalului de muzică Neversea, desfășurat la malul Mării Negre, va avea loc în perioada 8-11 iulie 2021, pe renumita plajă din Constanța. Organizatorii au început deja pregătirile pentru eveniment, despre care spun că se va desfășura în cele mai sigure condiții.

„În acest an, pentru prima dată, fanii din întreaga lume au avut ocazia să aleagă data ediției festivalului de anul viitor. Aceștia au putut vota pe neversea.com data la care își doresc să aibă loc festivalul în 2021. Și au ales, așa că organizatorii au început pregătirile pentru cea de-a patra ediție Neversea“, se arată în comunicatul transmis de organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, ediția din 2021 a îndrăgitului festival de muzică va fi unică și va fi organizată în cele mai bune și sigure condiții, pe plaja din Constanța. Dealtfel, organizatorii festivalului și reprezentanții Guvernului s-au întâlnit încă din luna septembrie pentru a identifica toate măsurile necesare organizării evenimentelor mari în 2021, în cele mai sigure condiții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - Eugen Tomac, despre aderarea României la Schegen: Declarația Președintelui, extrem de nefericită. Un stat UE ne îngrădește un drept, utilizând argumente false (VIDEO)
09:12 - Camelia Șucu a alcătuit un top al bărbaților importanți din viața ei: cine se află pe primul loc
09:08 - Democrații mai câștigă un loc în Senatul SUA și obțin majoritatea de 51-49, după victoria lui Raphael Warnock în Georgia
08:58 - Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată. Tinerii încep să fugă de școlile militare, banii mai mulți din sectorul privat, posibili „vinovați”
08:51 - Solstițiul de iarnă 2022, cea mai scurtă zi din an. Când are loc și ce semnificație are în tradiția populară
08:48 - Robert Negoiță: Primăria Generală nu ne lasă să facem pasajul de la Dristor. Fac un apel către primarul general să nu ne mai blocheze în aceste proiecte absolut necesare și utile pentru București (VIDEO)
08:37 - Numărul producătorilor de usturoi din România a depăşit aşteptările. Există chiar un soi de usturoi pe care-l cheamă Benone, după Benone Sinulescu
08:35 - Șeful unui ocol silvic din Bihor, cercetat pentru furt de energie electrică: polițiștii au deschis dosar penal
08:24 - Cristiano Ronaldo, supărat după calificarea Portugaliei în sferturile Cupei Mondiale. Ce a făcut la finalul victoriei cu Elveția (VIDEO)
08:22 - Un bărbat a licitat nu mai puțin de 9.000 de lei pentru o invitație la cafea cu primarul Clujului, Emil Boc (VIDEO)