Vești triste pentru studenți: tinerii vor face un an în plus

Vești triste pentru studenți: tinerii vor face un an în plus
Foto: pixabay.

Anul universitar 2022-2023 va veni cu schimbări majore. Studenții de la Arte vor învăța cu un an mai mai mult.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu,  trecerea la un număr mai mare de ani a fost luată tot la solicitarea mediului universitar. Modificarea îi vizează inclusiv pe studenții la Teatru şi Cinematografie.

Schimbări majore în mediul universitar

Ministrul Cîmpeanu a anunțat că din toamnă universitățile vor preda și online, dar numai după ce vor fi puse la punct standardele necesare, această măsură fiind solicitată de studenți.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este de părere că perioada de criză sanitară a generat „o catastrofă educaţională” în România şi în orice stat.

Ministrul a evidențiat joi, 26 mai, în cadrul unei conferințe, importanta resurselor financiare pentru un învăţământ de calitate.

„Calitatea educaţiei a scăzut. A scăzut din diverse motive pe care le ştiţi. Perioada de criză sanitară a generat o catastrofă educaţională în România şi în orice stat.

Pe perioada crizei sanitare nu există, chiar nu există, o spun iarăşi cu toată răspunderea, cineva care să poată să spună că a crescut calitatea educaţiei. Sistemele de educaţie vor trebuie să fie pregătite. Am spus în orice şcoală să dispară tabla, creta şi să fie înlocuite de table interactive”, a subliniat ministrul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe