VIDEO. Incendiu la o locomotivă electrică în Gara de Sud din Ploiești / Reacția CFR Călători

VIDEO. Incendiu la o locomotivă electrică în Gara de Sud din Ploiești / Reacția CFR Călători
Foto: captură YouTube / Observatorul Prahovean

Un incendiu a izbucnit la o locomotivă electrică, miercuri seară, în Gara de Sud din Ploiești, și se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum, însă nu există victime, potrivit News.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a precizat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum sub locomotivă, aceasta fiind decuplată de restul vagoanelor și trasă pe o altă linie. Se acționeză cu azot pentru lichidarea flăcărilor.

Ce spune CFR Călători despre incendiu

CFR Călătorii a oferit detalii despre incident și despre procedura de intervenție.

„Astăzi – 10 august 2022, în jurul orei 20:40, în stația Ploiești Sud, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului R-E 5003 în relația București Nord-Mărășești, din cauza supraîncălzirii și defectării compresorului. Conform procedurilor aferente unor asemenea situații a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului, între timp mecanicul actionând pentru limitarea efectelor degajării de fum”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Compania susține că „siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate”.

„CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere. Pasagerii care au bilete la trenul afectat sau care doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, se mai arată în același comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe