Vîntu aşteaptă acasă decizia magistraţilor. Parchet: Nu s-a abținut de la repetarea infracțiunilor

Vîntu aşteaptă acasă decizia magistraţilor. Parchet: Nu s-a abținut de la repetarea infracțiunilor

UPDATE 2: Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit Judecătoria Sectorului 5, la finalul dezbaterilor privind arestarea sa preventivă pentru 29 de zile, spunând că va aștepta decizia magistraților acasă. Acesta le-a spus judecătorilor că are dovezi „indubitabile” care demonstrează falsitatea acuzațiilor formulate de Sebastian Ghiță.

UPDATE 1: Ordonanța de reținere a lui Sorin Ovidiu Vântu a expirat, însă aceasta a hotărât să rămână în sala de judecată până la finalul procesului pentru mandatul de arestare preventivă.

Sorin Ovidiu Vîntu se află la această oră la Judecătoria Sectorului 5, unde urmează să afle până la ora 20:00, când îi expiră mandatul de reținere, dacă va fi arestat preventiv pentru 29 de zile. Un eventual recurs va fi judecat probabil după ziua de luni, caz în care Vîntu ar putea petrece Paștele după gratii. Omul de afaceri a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri, pentru șantaj și amenințare. Alături de el, a primit mandat de reţinere şi Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legiune, reprezentantul legal al lui Vîntu în Consiliul de Administraţie de la Realitatea TV.

Procurorii Parchetului instanței supreme arată în propunerea arestivă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu că acesta nu s-a abținut de la repetarea infracțiunilor, deși în cazul său era luată o măsură preventivă de către instanță, informează Mediafax.

“Deşi se afla în cursul măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara dispusă de către instanţa de judecată, în cauza aflată în faza de cercetare judecătorească, ce are ca obiect favorizarea infractorului, nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Vezi AICI comunicatul Parchetului

Referatul ce conține propunerea de arestare preventivă în cazul inculpaților Sorin Ovidi Vîntu și Ion Ilie Cezar a fost înaintat, joi, de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acuzarea susține că victima, Sebastian Ghiță, a fost supusă unor constrângeri rezultate din amenințări adresate atât personal de către Sorin Ovidiu Vîntu precum și prin intermediul lui Ion Ilie Cezar.

Patronul Asesoft a depus o plângere penală împotriva lui omului de afaceri, pe 3 aprilie, pentru șantaj și amenințare.

La scurt timp de la reţinerea lui Vîntu, a apărut o înregistrare audio în care Sebastian Ghiță este amenințat cu moartea de omul de afaceri. A doua zi, a apărut o nouă înregistrare, formată din trei părţi, în care cei doi discută despre problemele de la Realitatea TV, despre noul Consiliu de Administraţie al Realitatea TV, precum şi despre câteva subiecte politice. Un alt subiect abordat se referă la certurile dintre cei doi, iar din înregistrare reiese că scandalul ar fi de fapt regizat.

Ascultă AICI noile înregistrări din cazul Vîntu

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)