Vîntu: SRI a interceptat 635.000 de convorbiri telefonice ale politicienilor şi afaceriştilor

Vîntu:  SRI a interceptat 635.000 de convorbiri telefonice ale politicienilor şi afaceriştilor
Foto: evz.ro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, luni, la ieșirea din clădirea Tribunalului București, că 635.000 de convorbiri telefonice ale unor oameni de afaceri și politicieni au fost interceptate de către SRI, potrivit Mediafax.

„635.000 de telefoane ale unor oameni de afaceri şi oameni politici interceptate în Romania de către serviciile de informaţii româneşti, 23. în şoaptă ca pe timpul lui Ceauşescu. (…) Am redevenit  ţara discuţiilor în şoaptă şi voi continua să lupt 000 de locaţii care sunt monitorizate audio-video, acesta este regimul împotriva căruia lupt. Nu sunt de acord să vorbesc împotriva unui astfel de regim indiferent de consecinţe”, a spus Vîntu.

Săptămâna trecută, Vîntu a declarat că procesul său nu este un act de justiţie, ci un rezultat al conflictului său cu preşedintele Traian Băsescu.

Patriciu acuză firmele de telefonie de complicitate cu SRI

La rândul său, omul de afaceri Dinu Patriciu a acuzat firmele de telefonie mobilă de complicitate cu SRI în interceptarea convorbirilor sale.  În cadrul unei emisiuni de la Radio Guerilla, Dinu Patriciu a declarat că intenţionează să intenteze un proces împotriva firmelor de telefonie mobilă pentru complicitatea cu serviciile de informații.

„Intenţionez să dau în judecată firmele de telefonie mobilă pentru că eu cred că fac un bine tuturor românilor . Pe mine nu mă interesa să iau nişte bani ai contribuabilului, ci mă interesează ca acum să plătească complicii, iar banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile. Fără complicitatea societăţilor de telecomunicaţii, aceste lucruri nu se pot întâmpla”, a declarat Dinu Patriciu în cadrul emisiunii.

La sfârșitul săptămânii trecute, ICCJ a luat o decizie în favoarea lui Dinu Patriciu, stabilind că omului de afaceri  i-a fost încălcat dreptul la viață intimă, și obligând SRI la daune morale de 50.000 lei.