Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedanei. Preotul, plasat sub control judiciar. Reacția BOR și declarația făcută de avocata preotului (VIDEO)

Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală în timpul spovedanei. Preotul, plasat sub control judiciar. Reacția BOR și declarația făcută de avocata preotului (VIDEO)
Preotul Visarion Alexa părăsește sediul Judecătoriei Sectorului 6 din București. El a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de agresiune sexuală. Foto: Inquam Photos / George Călin

Polițiștii din Capitală au reținut pentru 24 de ore un cunoscut preot, acuzat de o femeie că a încercat să o agreseze sexual chiar în timpul spovedaniei. Surse citate de Mediafax susțin că ar fi vorba de preotul Visarion Alexa. Iar sursele Antena 3 spun că acesta a recunoscut fapta în timpul audierilor. O anchetă va fi făcută și la nivelul Arhgiepiscopiei Bucureștilor, a declarat Vasile Bănescu. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Românie s-a arătat „absolut șocat” de această veste.

UPDATE, 17 septembrie, ora 19:54: Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a declarat, pentru News.ro, că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a afirmat avocata.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Potrivit informațiilor G4Media, Judecătoria Sectorului 6 a dispus plasarea lui Visarion Alexa sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Visarion Alexa, reținut pentru agresiune sexuală

Pe 17 august, o femeie de 37 de ani a depus o plângere la Secția 20 de Poliție, în care acuza că un bărbat de 46 de ani ar fi agresat-o sexual. Ar fi vorba de Visarion Alexa, parohul Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” – Militari.

Tânăra a spus că preotul a încercat să o agreseze sexual chiar în timpul spovedaniei.

Pe 16 septembrie, preotul a fost audiat de poliţişti şi reţinut sub acuzaţia de agresiune sexuală. Sursele Antena 3 afirmă că, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

El e prezentat instanței, iar cercetările vor continua.

Reacția BOR în cazul lui Visarion Alexa

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, s-a arătat absolut șocat de această informație: „În legătură cu știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București în urmă unor grave acuzații menționate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă”.

Acesta a mai declarat, pentru Mediafax, că Arhiepiscopia Bucureștilor va face o anchetă independentă: „Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră