Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală, se confruntă cu alte cinci plângeri similare (surse)

Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală, se confruntă cu alte cinci plângeri similare (surse)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Visarion Alexa, preotul aflat sub control judiciar pentru agresiune sexuală, se confruntă cu acuzații similare din partea altor cinci persoane, potrivit Libertatea.

Alte cinci plângeri împotriva preotului Visarion Alexa (surse)

O femeie l-a reclamat la Secția 20 Poliție pentru fapte care s-ar fi produs în perioada 2010-2016 și le-a spus anchetatorilor că ar fi fost agresată de preot și în biserică, și într-un autoturism, au declarat surse din anchetă pentru Libertatea.

Cu toate acestea, nu ar fi singura plângere. Surse din anchetă susțin pentru Libertatea că împotriva lui Visarion Alexa au fost făcute alte cinci plângeri pentru agresiune.

După reținerea preotului și plasarea sa sub control judiciar, pe rețelele sociale au apărut mai multe postări în care diverse femei susțin că au fost agresate de acesta.

„Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și dragostea față de aproape”, se arată într-o postare.

Poliția a precizat, pentru Libertatea, că postările sunt verificate.

Tribunalul București a respins luni cererea procurorilor pentru arestarea preventivă a preotului, așa că Visarion Alexa va rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, anunța că preotul a fost suspendat de la slujire și retras din funcția de paroh.

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, spunea Vasile Bănescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe