Vreme deosebit de rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, vor fi lapoviţă şi ninsoare / Temperaturile în Capitală

Vreme deosebit de rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, vor fi lapoviţă şi ninsoare / Temperaturile în Capitală
Foto: Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă până joi, la ora 10.00. Vremea va fi deosebit de rece în toată ţara. La munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi lapoviţă şi ninsoare. În București, temperatura maximă se va situa în jur de 17 grade.

Vreme rece în perioada următoare

„La munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara, iar în timpul nopţii în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vântul va avea temporar intensificări în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, cu viteze chiar și de 50 km/h. În zona montană înaltă, vântul va sufla cu peste 60 km/h.

Joi şi vineri, vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Vântul se va intensifica.

Vremea în București

În Capitală, cel puțin până joi la ora 10.00, vremea va fi rece pentru această perioadă.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar minima va fi de 7 – 9 grade.

Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab.

Vântul va sufla slab și moderat.