100 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de ploile torențiale din Brazilia

100 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de ploile torențiale din Brazilia
100 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de ploile torențiale din Brazilia. Sursa Foto: Hepta/ Carlos Santtos

Ploile abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren în jurul oraşului Recife, în nord-estul Braziliei, au dus la moartea a cel puţin 100 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor locale de marţi, informează Le Figaro.

Dezastrul acesta este ultimul dintr-o serie recentă de alunecări de teren și inundații mortale provocate de vremea extremă din Brazilia.

Mai mulți morți în urma ploilor torențiale din Brazilia

De asemenea, autorităţile din statul Pernambuco, a cărui capitală este Recife, raportează 14 dispăruţi și transmit că în continuare au loc căutări în cele mai afectate zone.

În imaginile difuzate de presa locală se observă salvatorii și voluntarii care curățau grămezile de moloz în Jardim Monteverde, la granița dintre Recife și orașul Jaboatao dos Guararapes, unde 19 persoane au murit sâmbătă dimineața într-o alunecare de teren care a dărâmat casele cu structuri slăbite, potrivit rfi.ro.

În ultimul an, sute de brazilieni au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale. În luna februarie, peste 230 de persoane au fost ucise în orașul Petropolis.

Urmăriți B1TV.ro și pe