Țara care interzice fumatul pe plajă. Grătarele și muzica tare nu sunt permise

Țara care interzice fumatul pe plajă. Grătarele și muzica tare nu sunt permise
Foto: pixabay.

Turiștii se plâng de fumul de țigară pe care îl simt pe plajele de pe litoralul autohton. Cei care duc un mod de viață sănătos și nu suportă fumul de țigară sunt nevoiți să stea cot la cot cu adepții nicotinei.

Interzis la fumat

În Spania, de exemplu, există peste 500 de plaje libere de fum.  „Cu toate acestea, din acest an a fost interzis fumatul şi pe plajele din Valencia şi Barcelona. Persoanele care nu respectă regulile primesc amenzi care pornesc de la 30 de euro. Pe aceste plaje nu sunt permise nici grătarele, nici muzica tare și nici dormitul pe plajă în timpul nopţii„, arată spynews.

Numărul turiștilor străini în Spania a crescut de peste cinci ori în luna mai, la 6,97 milioane, comparativ cu perioada similară din 2021, în timp ce cheltuielile se apropie de nivelul anterior pandemiei, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică din Spania (INE), transmite Reuters.

Spania își revine din „comă”

Numărul turiştilor în Spania este încă cu un milion sub nivelul din mai 2019, când s-au înregistrat aproape opt milioane de vizitatori străini.

Spania era a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. Pe măsură ce restricţiile s-au atenuat în 2021, turismul spaniol s-a redresat, după declinul din 2020.

În mai, turiştii au cheltuit în Spania 8,02 miliarde de euro, faţă de 1,4 miliarde de euro în perioada similară din 2021 şi aproape de nivelul de 8,14 miliarde de euro în mai 2019, arată datele INE.

Ministrul Turismului, Reyes Maroto, declara recent că în medie vizitatorii au cheltuit mai mult şi au stat mai mult decât înaintea pandemiei. „Ne îndreptăm spre un model de turism de calitate mai ridicată şi mai profitabil”, a declarat oficialul spaniol.

Acesta şi-a exprimat speranţa că până la finalul anului cheltuielile vor atinge nivelul anterior pandemiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:50 - Polițiștii de frontieră au avut parte de o „surpriză”. Doi sirieni au fost găsiți ascunşi în podeaua unei mașini la Calafat
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?
12:50 - Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble