135 de euro este amenda pentru cei care refuză vaccinul anti-COVID. Franța intenționează să modifice proiectul de lege

135 de euro este amenda pentru cei care refuză vaccinul anti-COVID. Franța intenționează să modifice proiectul de lege
Foto: Hepta.ro

Franța intenționează să modifice proiectul de lege privind vaccinarea anti-COVID, iar cei care refuză să se imunizeze vor fi sancționați cu o amendă de 135 de euro. Sancțiunile ar urma să fie introduse odată cu noul proiect de lege.

Bernard Jomier este inițiatorul proiectului de lege ce stabilește obligativitatea vaccinării anti-COVID și dorește să modifice setul de legi propuse de socialiștii din Senat.

135 de euro, amendă pentru cei care refuză vaccinare anti-COVID

Proiectul de lege privind obligativitatea vaccinării aparține grupului socialist, iar în prezent, inițiatorul său, Bernard Jomier dorește să îl modifice și să aducă sancțiuni pentru persoanele care refuză vaccinarea, notează Liberation. 

Amenda, pentru persoanele care refuză vaccinarea ar urma să fie de 135 de euro, iar dacă o persoană refuză de trei ori consecutiv imunizarea, într-o lună, atunci sancțiunea ajunge la 1.500 de euro.

Proiectul socialiștilor va fi analizat în data de 6 octombrie, iar sancțiunile ar urma să se aplice începând de la 1 ianuarie 2022. Sancțiunile vor fi introduce de anul viitor pentru a le putea oferi tuturor cetățenilor timpul necesar pentru a se conforma.

În Franța sunt 11 vaccinuri deja obligatorii

În Franța există 11 vaccinuri obligatorii pentru cetățeni, iar de ele sunt condiționate mai multe aspecte ale vieții de zi cu zi. Spre exemplu, din 2018, schema de vaccinare condiționează admiterea și menținerea unui copil într-o școală, dar și participarea la o tabără de vară.

Ultima oră
16:23 - Ce spune presa din Bulgaria despre accidentul rutier în care a murit Dumitru Văduva, consilier județean de Brăila
16:18 - Florin Cîțu: USR spune că vrea doar funcții, nu-i interesează binele românilor. Eu am arătat că funcția nu contează pentru mine, PNL a arătat acest lucru (VIDEO)
16:14 - Florin Cîțu: Dacă ar vota guvernul Ciucă, USR și PSD ar arăta că îi interesează românii, nu doar schemele electorale. Dacă nu, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate (VIDEO)
16:08 - Cum se poate descărca certificatul verde digital, care este obligatoriu de astăzi pentru a circula noaptea sau pentru acces în instituțiile publice
15:56 - Alba: Jandarmii şi salvamontiştii au intervenit pentru recuperarea a trei bărbaţi care s-au rătăcit pe un traseu montan
15:56 - Gazprom nu suplimentează exporturile de gaze naturale către Europa. Estimările rămân nemodificate
15:45 - Prognoza meteo pentru două săptămâni. Minimele de până la 2 grade în octombrie. Vremea, mai caldă în noiembrie
15:19 - Cătălin Scărlătescu, petrecere fără precedent în Grecia. Ce a făcut cheful de la Antena 1, chiar sub ochii colegilor Sorin Bontea și Florin Dumitrescu
15:12 - Timișoara rămâne fără căldură și apă caldă. Viceprimar: „Singura soluţie este ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă”
15:10 - Delegaţie OMS la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. „Vrem să vedem situaţia în teren, dincolo de statistici şi de raportări”