223 de decese COVID-19 în Marea Britanie, cel mai mare număr din ultimele 7 luni. În Regat a fost vaccinată complet aproape 70% din populație

223 de decese COVID-19 în Marea Britanie, cel mai mare număr din ultimele 7 luni. În Regat a fost vaccinată complet aproape 70% din populație
Foto simbol: Pixabay

Autoritățile britanice au raportat, marți, cel mai mare număr de decese din ultimele șapte luni. Nu mai muriseră pe un interval de 24 de ore 223 de persoane infectate din data de 9 martie. Astfel, numărul fatalităților a ajuns la 911, o creștere cu aproape 15% comparativ cu săptămâna precedentă, transmite The Guardian.

Marea Britanie, la cel mai mare număr de decese zilnice COVID-19 din ultimele 7 luni (223)

La nivelul Regatului Unit au fost depistate 43.378 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, în scădere față de ziua de luni, însă numărul persoanelor internate continuă să crească și a ajuns la 921.

Numărul îmbolnăvirilor depistate a crescut constant în octombrie față de evoluția din luna septembrie. Rata de infectare a crescut în special în rândul elevilor de liceu care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar și în rândul categoriilor vulnerabile.

Se crede că răspândirea infecției la tineri este cea care a stimulat numărului de cazuri printre persoanele cu vârste de cel puțin 50 de ani, un trend care la rândul său a dus la creșterea bilanțului de internări și decese.

Datele prezentate de The Guardian arată că, pe 19 octombrie, 73,7% din populația Regatului Unit (peste 49,4 milioane) a primit deja măcar o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce la 67,7% (peste 45,4 milioane) a fost efectuată inclusiv doza 2.

Ultima oră
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia
20:54 - Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran
20:29 - Ministerul Sănătății: Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România