A trecut pe roşu la Arcul de Triumf. Poliţia a oprit-o, i-a luat permisul şi a amendat-o. Dar şoferiţa a scris 4 cuvinte pe procesul verbal şi a scăpat basma-curată

A trecut pe roşu la Arcul de Triumf. Poliţia a oprit-o, i-a luat permisul şi a amendat-o. Dar şoferiţa a scris 4 cuvinte pe procesul verbal şi a scăpat basma-curată

A avut prezenţă de spirit, a fost învăţată de cineva sau e pură întâmplare? O şoferiţă din Bucureşti a reuşit să scape basma-curată după ce ar fi trecut pe roşu la un semafor din zona Arcului de Triumf, din Bucureşti.

Care sunt cuvintele magice?

Nu sunt de acord„. Asta a scris femeia pe procesul verbal întocmit de poliţişti în momentul constatării abaterii. Agenţii o şi amendaseră pe şoferiţă cu 725 de lei, dar o şi anunţaseră că va rămâne pieton vreme de 30 de zile. Ei bine, doamna cu pricina nu a acceptat ideea. Considerându-se, probabil, nevinovată a atacat decizia poliţiştilor la Judecătoria Sectorului 1. Aici, a pierdut. Această instanță a respins cererea șoferiței susținând că „procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator. Adică vinovata trebuia să își demonstreze nevinovația, nu invers, scrie gsp.ro.

Totul s-a răsturnat la Tribunalul Bucureşti

Șoferița nu s-a „predat”. A făcut apel la decizie, care s-a judecat la Tribunalul București. Aici totul s-a răsturnat la 180 de grade, judecătorii afirmând că din moment ce șoferița a scris la „menținuni” că „nu este de acord”, sarcina de a dovedi comiterea faptei îi revine polițistului. „Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, se arată în sentinţa prin care procesul-verbal a fost anulat.