Activiştii pentru climă au tăiat cu fierăstrăul vârful pomului de Crăciun din faţa Porţii Brandenburg din Berlin

Activiştii pentru climă au tăiat cu fierăstrăul vârful pomului de Crăciun din faţa Porţii Brandenburg din Berlin
Activiştii pentru climă au tăiat cu fierăstrăul vârful pomului de Crăciun din faţa Porţii Brandenburg din Berlin, sursă foto: captură YT

Două activiste ale grupului Letzte Generation au urcat la începutul dimineţii cu ajutorul unei platforme până în vârful bradului Nordmann, de 15 metri, împodobit cu luminiţe şi ornamente, care decorează unul dintre cele mai emblematice locuri din Berlin. Echipate cu un fierăstrău, ele au tăiat „doi metri” din vârful copacului, potrivit AFP.

Deocamdată vedem doar vârful dezastrului din Germania, spun cele două activiste

De asemenea, pe platformă ele au afişat un banner cu mesajul: „Acesta este doar vârful bradului de Crăciun”.

„Deocamdată vedem doar vârful dezastrului din Germania”, a avertizat una dintre activiste, Lilli Gomez, într-o declaraţie.

„Deocamdată vedem doar vârful dezastrului din Germania”, a avertizat una dintre activiste, Lilli Gomez, într-o declaraţie, sursă foto: captură YT

„În timp ce toată Germania îşi petrece săptămâna luând cele mai bune cadouri de la cele mai mari magazine, alţii se întreabă de unde îşi vor lua apa de băut după ce seceta şi inundaţiile le-au distrus culturile”, a precizat ea.

„Colapsul climatic din Germania este foarte aproape, iar guvernul federal nu face niciun efort pentru a ne proteja”, a subliniat activista.

Poliţia a declarat că se afla la faţa locului şi că a luat măsuri împotriva protestatarelor, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe