Gerard Depardieu, actorul care îl lăuda pe Vladimir Putin, denunță „excesele nebunești inacceptabile” ale acestuia și anunță că va dona Ucrainei banii obținuți din concerte

Gerard Depardieu, actorul care îl lăuda pe Vladimir Putin, denunță „excesele nebunești inacceptabile” ale acestuia și anunță că va dona Ucrainei banii obținuți din concerte
Actorul care l-a comparat pe Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea denunță „excesele nebunești” ale acestuia. Sursa: Hepta/Sputnik / Michael Klimentyev

Actorul Gerard Depardieu a denunțat joi „excesele nebunești, inacceptabile” ale președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. Acesta a anunțat că va dona toate veniturile pe care le va încasa la cele trei concerte pe care le va susține la Paris „victimelor ucrainene ale acestui tragic război fratricid”.

De când a obținut naționalitatea rusă în 2013, Depardieu a lăudat adesea țara, numind-o „mare democrație” și lăudând-l pe Putin, pe care l-a comparat cu regretatul Papa Ioan Paul al II-lea, potrivit france24.com.

Poporul rus nu este responsabil pentru excesele liderilor săi

Depardieu, care a lăudat în nenumărate rânduri poporul rus, a declarat că acesta nu ar trebui să fie responsabil pentru acțiunile liderului său.

„Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești, inacceptabile, ale liderilor săi precum Vladimir Putin”, a declarat starul de film, care l-a lăudat în trecut pe liderul rus, într-o declarație pentru AFP.

„Totalitatea banilor din biletele pentru cele trei concerte va ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti… Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a afirmat actorul.

Prietenii celebri ai lui Vladimir Putin condamnă invazia Rusiei asupra Ucrainei

Superstarul francez Gerard Depardieu s-a arătat împotriva războiului „fratricid” și i-a cerut prietenului său Vladimir Putin să poarte discuții cu partea ucraineană.

„Rusia și Ucraina au fost mereu țări înfrățite”, a declarat actorul în vârstă de 73 de ani, pentru AFP.

„Sunt împotriva acestui război fratricid. Spun, `opriți armele și purtați discuții`”, a continuat Gerard Depardieu.

Prietenia dintre Gerard Depardieu și Vladimir Putin făcea înconjurul presei în 2013, când francezul anunța că dorește cetățenie rusă și se confrunta cu critici pentru că voia să se mute în străinătate și să evite plata unor taxe mari.

Urmăriți B1TV.ro și pe