Acuzații grave la adresa UEFA: Creșterea numărului de cazuri de COVID-19, puse pe seama Campionatului European de Fotbal

Acuzații grave la adresa UEFA: Creșterea numărului de cazuri de COVID-19, puse pe seama Campionatului European de Fotbal
Gol înscris în timpul unui meci desfășuratîn cadrul Campionatului European de Fotbal. Sursa foto: hepta/ Christian Charisius/dpa

Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 a fost considerat drept vinovat joi de o creștere a cazurilor de coronavirus, deoarece fanii s-au adunat pe stadioane, baruri și zone destinate spectatorilor din toată Europa pentru a urmări meciurile în timp ce pandemia încă se manifeta, scrie Reuters.

Campionatul European de Fotbal, UEFA 2020, considerat la baza focarelor de COVID-19

Ministrul de interne al Germaniei a numit organul de conducere al fotbalului european UEFA „complet iresponsabil” pentru că a permis mulțimilor mari de oameni să participe la turneu.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că amestecul de mulțimi în orașele gazdă ale Euro 2020, călătoria și reducerea restricțiilor sociale au determinat creșterea numărului de cazuri noi cu 10%.

O scădere de 10 săptămâni a noilor infecții în Europa s-a încheiat și un nou val este inevitabil dacă fanii fotbalului lasă garda jos, a declarat la Copenhaga ofițerul de urgență al OMS, Catherine Smallwood.

„Trebuie să privim mult dincolo de stadioane în sine”, a declarat Smallwood reporterilor. „Trebuie să ne uităm la modul în care ajung oamenii acolo, călătoresc în convoiuri aglomerate de autobuze? Și când părăsesc stadioanele, merg în baruri și pub-uri aglomerate pentru a viziona meciurile?

Aceste evenimente au determinat răspândirea virusului, a spus ea.

Cu restricțiile COVID-19 care variază de la o țară la alta, permisiunea participării spectatorilor a variat de la acces neîngrădit pentru suprafața tribunelor, cum ar fi 60.000 de spectatori în Budapesta, până la capacitatea de 25-45% în alte locuri unde au fost adesea în jur de 10-15.000 de spectatori.

UEFA a declarat că este pe deplin aliniată la orientările autorităților locale de sănătate din fiecare stat gazdă.

„Deciziile finale în ceea ce privește numărul de fani care participă la meciuri și cerințele de intrare în oricare dintre țările gazdă și stadioanele gazdă intră în responsabilitatea autorităților locale competente, iar UEFA respectă cu strictețe astfel de măsuri”, se arată într-un comunicat.

UEFA, acuzată de iresponsabilitate

Obiectiv Ministrul german de interne Horst Seehofer a declarat că poziția UEFA este „complet iresponsabilă”. Acuzațiile au loc în condițiile ăn care OMS transmite că noua variantă Delta va deveni dominantă. De asemenea, mai multe state reimpun restricții de circulație.

„Nu pot explica de ce UEFA nu este sensibilă … Bănuiesc că se datorează comercialismului”, a spus el într-o conferință de presă.

Seehofer a spus că un meci cu 60.000 de spectatori – precum Puskas Arena din Ungaria și planificat și pentru semifinale și finale pe stadionul Wembley din Londra – va promova inevitabil răspândirea COVID-19.

Autoritatea sanitară a Scoției a declarat că 1.991 de persoane au fost identificate ca participând la un eveniment Euro 2020 în timp ce erau infecțioase, dintre care 1.294 au călătorit la Londra și 397 au plecat la Wembley, unde Anglia a jucat cu Scoția.

Finlanda a declarat că peste 300 de cetățeni au fost infectați în timp ce își susțineau echipa.

Și vicepremierul rus a cerut interzicerea adunărilor de peste 500 de persoane. St Petersburg urmează să găzduiască un sfert de finală vineri, cu o capacitate de 50% permisă pe un stadion care de obicei ar avea 68.000 de persoane.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2