Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși și familiilor acestora, începând de joi

Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși și familiilor acestora, începând de joi
Președintele american Joe Biden transmite că Vladimir Putin „nu va reuși niciodată” să domine toată Ucraina. Foto: Hepta.ro

Administrația Biden intenționează să impună sancțiuni noi oligarhilor ruși și familiilor acestora, începând de joi, după cum a informat o sursă apropiată de Casa Albă, pentru CNN.

Se așteaptă ca sancțiunile să urmărească o listă de oligarhi, vizați deja de Uniunea Europeană la începutul acestei săptămâni, încă ele nu vor fi identice, a mai precizat apropiată președintelui.

Administrația Biden pregătește noi sancțiuni pentru oligarhii ruși

Câteva dintre persoanele sancționate deja de Uniunea Europeană vor fi sancționate și de SUA. Totuși, pachetul de sancțiuni din SUA ar urma să fie mult mai strict, incluzând interdicții de călătorie și vizând inclusiv membrii familiei.

Președintele american Joe Biden a aplicat deja sancțiuni unor ruși de top din apropierea Kremlinului, împreună cu copiii lor adulți.

Biden a promis că va urmări „câștigurile ilicite” ale oligarhilor ruși, inclusiv avioanele lor private, apartamentele de lux și iahturile.

Miliardarii ruși își mută superyacht-urile în Maldive, pe măsură ce sancțiunile se înăspresc

Cel puțin cinci superyacht-uri deținute de miliardari ruși au fost ancorate sau navigate miercuri în Maldive, o națiune insulară din Oceanul Indian care nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite, au arătat datele de urmărire a navelor, potrivit Reuters..

Sosirea navelor în arhipelagul de lângă coasta Sri Lanka urmează impunerii unor sancțiuni severe occidentale asupra Rusiei, ca represalii pentru invazia sa din 24 februarie a Ucrainei.

Miercuri seara, Forbes a raportat că Germania a confiscat mega-iahtul miliardarului rus Alișer Usmanov, într-un șantier naval din Hamburg.

Ușmanov se afla luni pe o listă de miliardari care se confruntă cu sancțiuni din partea Uniunii Europene. Un raport Forbes bazat pe trei surse din industria iahturilor preciza că iahtul Dilbar de 156 de metri lungime, evaluat la 600 de milioane de dolari, a fost confiscat de autoritățile germane.

Autoritățile germane nu au răspuns imediat întrebărilor Reuters. Forbes a precizat că reprezentanții lui Ușmanov nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Anterior, superyacht-ul Clio, deținut de Oleg Deripaska, fondatorul gigantului de aluminiu Rusal, care a fost sancționat de Statele Unite în 2018, a fost ancorat în largul capitalei Male, miercuri, potrivit bazei de date MarineTraffic.

Urmăriți B1TV.ro și pe