Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: Problemele economice au început în urmă cu un an și jumătate / Rușii au făcut propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc (VIDEO)

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România: Problemele economice au început în urmă cu un an și jumătate / Rușii au făcut propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc (VIDEO)
Captură Video U.S. Embassy Bucharest

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România, a declarat duminică, pentru B1 TV, că problemele economice au început în urmă cu un an și jumătate, când producția de gaz și petrol a început să scadă în American. Situația e dificilă în Europa, căci continentul, din cauza propagandei Rusiei, a ajuns să fie dependent de gazul rusesc. În acest context, a insistat ambasadorul, România trebuie să se folosească de resursele pe care le are la dispoziție.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, ediția specială cu Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, ca invitat permanent.

Zuckerman: „Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc”

„Problemele economice au început în urmă cu un an și jumătate, când producția de gaz și petrol din America a scăzut și continuă să o facă. E o mare problemă, că nu se întamplă doar în America, ci e o chestiune globală. Rușii au făcut o propagandă ca Europa să fie dependentă de gazul rusesc.

Lumea ar trebui sa se uite că sunt chestiuni ce țin de mediu. Sunt doi factori aici: unde e produs gazul și petrolul. În America și alte țări democrate – mult mai curat și mult mai atent la mediu. 2. Unde e consumat? Întrebarea mea e unde e mai bine să îl producem: unde e atent cu mediul sau în Rusia, China?”, a declarat Zuckerman.

Adrian Zuckerman, despre resursele de energie din România

Fostul ambasador a mai spus că de când s-a format coaliția de guvernare PSD – PNL – UMDR „lucrurile avansează. (…) Lucrurile nu sunt perfecte, dar se fac pași”.

Zuckerman a insistat apoi că România trebuie să continue cu proiectul de opt miliarde de la Cernavodă: „Exim American a garantat 7 miliarde de dolari. Dacă asta e terminat – și era planificat (să fie terminat) în jur de 2028 – ar fi produs în jur de 45% din toată electricitatea din România. Rușilor și altora nu le-ar fi plăcut. Având așa ceva, România ar fi avut stabilitate. Ei vor instabilitatea”.

„În Marea Neagra sunt terenuri care ar putea fi exploatate. Ekson a plecat din România din cauza legilor. E un teren care e al lui Lukoil, unde nu se întamplă nimic și ar fi bine nici să nu se întâmple”, a mai declarat fostul ambasador Adrian Zuckerman, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni