Agenția de presă rusă RIA Novosti: Elita politică de la Kiev și toți cei care luptă trebuie eliminați. Ucrainenii trebuie pedepsiți pentru genocidul poporului rus, iar țara să nu se mai numească Ucraina

Agenția de presă rusă RIA Novosti: Elita politică de la Kiev și toți cei care luptă trebuie eliminați. Ucrainenii trebuie pedepsiți pentru genocidul poporului rus, iar țara să nu se mai numească Ucraina
Un membru al forței de protecție civilă se uită sub o pătură unde zac trupurile a patru ucraineni morți. Imagine din Bucha, oraș în care rușii au comis un masacru. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Mykhaylo Palinchak

RIA Novosti, agenția oficială de presă a Moscovei, a cerut, într-un articol semnat de scriitorul Timofei Sergeitsev, nici mai mult nici mai puțin decât lichidarea tuturor ucrainenilor care s-au opus Rusiei. Elita Ucrainei trebuie eliminată, a mai scris el. De altfel, încă dinaintea începerii invaziei, presa internațională a scris că Moscova a întocmit liste cu politicieni și alte personalități din Ucraina care ar trebui închise sau chiar omorâte. Tot jurnaliștii străini au mai scris că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vizat de mai multe tentative de asasinat. Conștient că viața sa e în primejdie, Zelenski refuză, însă, să-și părăsească națiunea și lucrează din capitala Kiev.

Agenția oficială de presă a Moscovei cere uciderea ucrainenilor

Jurnalistul bielorus Tadeusz Giczan, redactorul-șef al NEXTA, a postat pe Twitter o traducere a articolului „Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”, semnat de Timofei Sergeitsev în RIA Novosti.

Sergeitsev merge pe narativul Kremlinului, potrivi căruia Ucraina trebuie „denazificată”. Asta deși a nazism aduc atrocitățile comise de soldații ruși în țara invadată. De precizat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski este evreu, iar mai mulți membri ai familiei sale au murit în Holocaust.

În fapt, așa-zisa „denazificare” e o „deucrainizare”, Putin considerând Ucraina un stat artificial și văzându-i pe ucraineni drept niște ruși.

Culmea, în ciuda ororilor comise de ruși asupra civililor din Ucraina, Timofei Sergeitsev îi acuză pe ucraineni de „genocid” asupra poporului rus.

„Operațiunea specială (în fapt războiul – n.r.) a arătat că nu doar conducerea politică din Ucraina e nazistă, ci și majoritatea populației. Toți ucrainenii care au pus mâna pe armele trebuie eliminați, că sunt responsabili pentru genocidul poporului rus”, se arată în articolul RIA Novosti.

Autorul mai notează că „ucrainenii trebuie să experimenteze toate ororile războiului, iar asta să fie o lecție istorică și de ispășire pentru vinovăția lor”.

Se mai precizează în articol, de asemenea, că ucrainenii își maschează nazismul în „dorință de independență” și „europenizare”, iar asta face ca nazismul lor să fie „mult mai periculos pentru lume decât nazismul lui Hitler”.

Articol RIA Novosti: Elita politică a Ucrainei trebuie eliminată

Timofei Sergeitsev continuă să meargă pe firul propagadei de la Kremlin și scrie Ucraina e „o construcție artificială anti-rusă. N-ar trebui să mai aibă o identitate națională”.

Totodată, Timofei Sergeitsev precizează că elita politică a Ucrainei trebuie eliminată: „Elita politică a Ucrainei trebuie eliminată deoarece nu poate fi reeducată. Teritoriul eliberat și denazificat nu ar trebui să se mai numească Ucraina, iar denazificarea ar trebui să dureze cel puțin 25 de ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe