Al doilea set de documente clasificate a fost găsit în garajul președintelui SUA. Joe Biden, prima reacție pe acest subiect: Documentele erau închise în garaj, nu stăteau în stradă

Al doilea set de documente clasificate a fost găsit în garajul președintelui SUA. Joe Biden, prima reacție pe acest subiect: Documentele erau închise în garaj, nu stăteau în stradă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pete Marovich

Casa Albă a confirmat joi că al doilea set de documente clasificate a fost găsit în garajul uneia dintre locuințele lui Joe Biden, transmit Fox News și BBC. Se aflase încă de miercuri că a fost descoperită încă un lot, însă locația nu fusese dezvăluită până astăzi, iar între timp a avut o reacție și președintele SUA, care susține că „ia în serios” materialele de acest gen.

Un prim set de documente clasificate, din perioada în care Joe Biden era vicepreședinte în Administrația Obama, fusese găsit la Penn Biden Center, un think tank din Washington, pe 2 noiembrie, înainte de alegerile intermediare din SUA, însă informația a fost dezvăluită abia în această săptămână.

Al doilea set de documente clasificate a fost găsit în garajul lui Joe Biden din Delaware

Tot în această săptămână, reprezentanții Casei Albe au început să caute documente clasificate în două dintre reședințele lui Joe Biden, la Rehoboth Beach și Wilmington, și au găsit un set într-un garaj.

Avocații Casei Albe susțin că au contactat imediat Departamentul de Justiție (DOJ) și că se cooperează pe deplin cu anchetatorii. Dacă primul, potrivit CNN, cuprindea inclusiv informații despre Ucraina, Iran și Marea Britanie, despre al doilea set nu știu detalii și nici dacă Joe Biden sau altcineva le-a citit după plecarea din funcție a vicepreședintelui din administrația Obama.

Cum a reacționat președintele SUA

Joe Biden, care inițial ignorase întrebările reporterilor pe acest subiect, a vorbit joi în sfârșit despre această situație și susține că „ia în serios” gestionarea documentelor clasificate.

„Materiale clasificate, lângă Corvette-ul (marcă de mașină, n.r.) dumneavoastră – ce părere aveți?”, l-a întrebat un reporter.

În replică, președintele SUA a spus că documentele erau închise într-un garaj, „nu stăteau în stradă”.

„Oamenii știu că iau materialele clasificate în serios”, a adăugat Joe Biden, care susține că el cooperează pe deplin cu ancheta.

Urmăriți B1TV.ro și pe