Alegeri locale 2020. Candidații care au renunțat la viața de vedete pentru a intra în cursa electorală

Alegeri locale 2020. Candidații care au renunțat la viața de vedete pentru a intra în cursa electorală

Alegerile locale urmează să fie organizate pe data de 27 septembrie, în condiții speciale, atât pentru candidați, cât și pentru alegători. Oferta pusă la dispoziție alegătorilor cuprinde mai multe nume de vedete care au renunțat la notorietatea obținută pe scenă sau în fața camerelor de filmat pentru a intra în politică.

Amintim faptul că alegerile care trebuiau să aibă loc în primăvară, au fost amânate până pe data de 27 septembrie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Între timp nume surpriză și-au anunțat candidatura spre uimirea tuturor

Adriana Bahmuțeanu

De departe, cea mai neobișnuită candidatură este cea a Adrianei Bahmuțeanu pentru fotoliul de primar al Sectorului 1. Vedeta și-a scos un birou în stradă ca să-i convingă pe bucureșteni că merită să fie primar.

Deși nu are nicio experiență în administrația publică, Adriana Bahmuțeanu vrea să exploateze popularitatea câștigată după multiplele divorţuri şi împăcări cu fostul deputat Silviu Prigoana. Vedeta vrea acum să conducă primăria sectorului 1, susținută de Partidul ecologist.

Adina Alberts

Adina Alberts este un alt nume surpriză în rândul candidaților la alegerile locale din acest an. Medic estetician de profesie, Adina Alberts este soția omului de afaceri Viorel Cataramă.

Aceasta a distribuit diferite mesaje pe Facebook prin care contesta purtarea obligatorie a măștii, îl lăuda pe președintele american Donald Trump pentru ideea de a injecta dezinfectant în sânge și acuza „instaurarea pentru totdeauna a unei noi ordini mondiale”.

Elena Lasconi

Elena Lasconi, fostă prezentatoare la Ştirile Pro Tv, este candidatul USR pentru funcţia de primar al municipiului Câmpulung Muscel, informează Uniunea Salvaţi România.

Pe 24 februarie, într-o postare pe Facebook, Elena Lasconi anunţa că, dacă va fi aleasă primar, va pune în aplicare o strategie prin care Câmpulung să fie declarat staţiune de interes local şi naţional.

“Primul lucru pe care o să-l fac dacă voi veţi hotărî să devin primar la Câmpulung (după ce voi da cu tămâie în primărie-ha, ha…) va fi să pun în aplicare strategia (pe care am elaborat-o) de a declara Câmpulung – staţiune de interes local şi naţional. Asta înseamnă, pragmatic, şi mai mulţi bani pentru dezvoltare, locuri de muncă şi nu în ultimul rând mândria de a aparţine locului”, scria Lasconi.

Claudiu Bleonț

Un alt vandidat surpriză este cu siguranță actorul Claudiu Bleonț. Acesta a anunțat pe pagina sa de Facebook că va candida la Primăria Beliș, o comună din județul Cluj, din partea Partidului Național Liberal.

Bleonț nu a spus clar dacă s-a înscris în Partidul Naționl Liberl, precizând doar faptul că nu i s-a cerut nimic în schimb, fără a fi ”condiționat sau “îndatorat” pentru viitor”.

Florin Călinescu

Încă de anul trecut actorul și prezentatorul Florin Călinescu a anunțat că intră în politică. De data aceasta Florin Călinescu va candida din partea Partidului Verde pentru fotoliul de primar general.

„Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei. Avem nevoie de proiecte GREEN și SMART! Împreună construim Metropola Verde București-Ilfov!”, a scris marți seara Vlad Soare pe contul de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe