Alegeri parlamentare în Republica Moldova: 38 din cele 101 de locuri din Legislativ vor fi ocupate de femei

Alegeri parlamentare în Republica Moldova: 38 din cele 101 de locuri din Legislativ vor fi ocupate de femei
PAS, partidul Maiei Sandu, a câștigat detașat alegerile din Republica Moldova. În noul Parlament, 38 din cele 101 de mandate vor reveni femeilor. Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiunea președintei Maia Sandu, a obținut majoritatea absolută în Parlamentul de la Chișinău și poate forma de unul singur viitorul Guvern, arată rezultatele prelimitare ale alegerilor de duminică din Republica Moldova, după procesarea a 99,77% din procesele verbale. În noul Legislativ, 38 din cele 101 de locuri vor fi ocupate de femei.

Astfel, potrivit ”Ziarul de Gardă”, PAS va avea 63 de mandate în viitorul Parlament, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 de mandate, iar Partidul Politic „ȘOR” – 6.

PAS a acumulat 52,67% din voturi, iar BECS – 27,26%. Partidul Șor obține 5,75%.

Republica Moldova a ales Europa. Reacția președintei Maia Sandu

Partidul pro-european PAS a câștigat, astfel, detașat alegerile parlamentare din Republica Moldova. La finalul scrutinului, președinta Maia Sandu a ținut să le mulțumească moldovenilor pentru că au mers la urne și au ales democrația.

„Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei. Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. (…) Ca președinte, vreau să lucrez alături de un guvern integru și competent pentru a uni societatea și a pune interesul cetățenilor în centrul eforturilor de guvernare”, a transmis președinta Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe