Alertă pe Aeroportul de la Chișinău! Un obiect suspect, depistat la bordul unui avion

Alertă pe Aeroportul de la Chișinău! Un obiect suspect, depistat la bordul unui avion
Foto: Chisinau International Airport, Moldova / Facebook

Alertă pe Aeroportul de la Chișinău. Un obiect suspect a fost depistat la bordul unui avion de pe ruta Chișinău-Istanbul, aflate la sol. La fața locului au intervenit toate serviciile specializate, inclusiv specialiștii de la Centrul Tehnico – Criminalistic și Expertize Judiciare al Inspectoratului General de Poliție, informează tv8.

Un obiect suspect, depistat la bordul unui avion

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor, s-a constatat că obiectul nu este un dispozitiv explozibil, acesta fiind un utilaj special al unei persoane.

„Este adevărat că Serviciul de Informații și Securitate încearcă să afle identitatea acestor alerte și sunt multe și asta comportă costuri, pentru că deranjează activitatea mai multor instituții publice, dar nu doar.

Din câte știu eu, au anumite informații, dar nu există o claritate și o finalitate pentru că aceste lucruri nu se fac simplu. Se folosesc adrese de e-mail care sunt ascunse în afara țării, vin de pe servere care sunt mai greu de verificat. Am văzut că asemenea lucruri s-au întâmplat și în alte țări.

Repet, este un lucru care deranjează, dar pentru moment nu cred că cetățenii trebuie să-și facă griji. Eu cred că este o intenție de destabilizare a situației, poate și de verificare a capacității instituțiilor noastre de a reacționa, dar ține mai mult de destabilizare, vor să-i sperie pe cetățeni, să creeze această panică în societate”, comenta, acum ceva timp, Maia Sandu, despre un val de alerte false cu bombă, în Republica Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului