Analistul militar Ion Petrescu anunță ofensiva militară a Rusiei în Siria: "În traducere liberă, lovitură devastatoare pentru teroriştii din Statul Islamic"

Analistul militar Ion Petrescu anunță ofensiva militară a Rusiei în Siria: "În traducere liberă, lovitură devastatoare pentru teroriştii din Statul Islamic"
Foto: romaniabreakingnews.ro

Analistul militar Ion Petrescu că Rusia s-a alăturat președintelui sirian Bashar al Assad împotriva membrilor Staului Islamic.

Deși autoritățile de la Kremlin au negat tot timpul o astfel de implicare, Petrescu spune că rușii au transportat logistică în Siria și se pregătește să trimită peste 1.000 de militari din forțele speciale în zonă. Aceștia sunt numiți, oficial, „consilieri militari”, de către Moscova.

 Ion Petrescu mai spune că SUA cunosc intențiile Rusiei.

“Cu alte cuvinte, pentru a nu fi surprinsă opinia publică americană privind lipsa de reacţie imediată, a administraţiei Obama, faţă de consolidarea dispozitivului militar rus existent în Siria, John Kerry preferă recursul la… incertitudine.

Vehemenţa lipseşte din declaraţia şefului diplomaţiei americane, care a precizat, spre liniştea americanilor interesaţi de subiect, că discuţii asupra războiului civil din Siria vor avea loc spre finalul acestei luni, la New York, unde interlocutorul său va fi, din nou, Serghei Lavrov.

Cert este, opinia publică fiind doar acum informată, că Rusia a transportat recent… locuinţe temporare pentru sute de oameni şi o staţie portabilă pentru controlul aerian pe un aeroport.

Moscova a notificat deja unor state vecine faptul că zboruri militare vor avea loc în august şi septembrie.

De domeniul certitudinilor ţin şi informaţiile că peste 1000 de militari ruşi sunt destinaţi executării unor misiuni în Siria, iar aeroportul ales pentru finalul podului aerian pornit din Rusia este oraşul Latakia”, scrie analistul pe blogul său.

Anterior, Rusia a protestat puternic, atunci când exista intenţia lui Obama de a interveni în Siria. Acum, forţele speciale ruse vor acţiona acolo fără ca prezenţa lor să fie iniţial recunoscută, misiunile lor clar precizate şi intenţiile Moscovei să devină publice.

“Ca în Crimeea. În Ucraina, Moscova controlează direct Crimeea şi relativ indirect Donbasul.

În Siria, Rusia avea un cap de pod la Tartus, acum va fi prezentă şi în Latakia, nu departe de graniţa cu Turcia.

Rutină militară…nu-i aşa?

Cu 1000 de consilieri militari, a se citi militari din forţele speciale ruse, inteligent dislocaţi la Tartus şi Latakia, ulterior poate fi rapid desfăşurată o forţă oficial siriană, practic condusă de profesioniştii militari ruşi, pentru o ofensivă, greu de oprit, vizând închiderea, momentană, a triunghiului la Deir ez-Zur, marcat cu roşu pe hartă.

În traducere liberă, lovitură devastatoare pentru teroriştii din Statul Islamic, care acţionează în zona centrală şi estică a Siriei”, conchide Petrescu.

 

 

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit