Anglia: Animalele sălbatice, interzise în circuri după cazul elefantului bătut de un român

Anglia: Animalele sălbatice, interzise în circuri după cazul elefantului bătut de un român
Cazul elefantului de circ din Anglia care a fost bătut cu cruzime de îngrijitorul român, a fost de mare interes în rândul britanicilor şi datorită rumorilor, ministrul Mediului din Marea Britanie, Caroline...

Cazul elefantului de circ din Anglia care a fost bătut cu cruzime de îngrijitorul român, a fost de mare interes în rândul britanicilor şi datorită rumorilor, ministrul Mediului din Marea Britanie, Caroline Spelamn, a anunţat public că va da o lege prin care se vor interzice animalele sălbatice în circuri pe interesul teritoriu al ţării, notează Green Report.

Caroline Spelman a spus că elefanţii, tigrii, leii sau cămilele nu vor fi folosite în public pentru a face spectacol, pe bani. De asemenea, aceasta a mai spus că felul în care animalele sunt transportate, respectiv în „containere pentru sălbăticiuni” este unul mizerabil şi obositor.

Oficialii Ministerului Mediului din Marea Britanie concluzionează viitorul act legislativ şi se asigură ca legea să nu intre în conflict cu legislaţia europeană în acest domeniu.

În ţări precum Austria şi Estonia folosirea animalelor în circuri sunt interzise definitiv, urmate de Bulgaria care se află într-o perioadă de tranziţie până în 2015 pentru animalele care deja există în circuri. Pe teritoriul Finlandei sunt interzise doar maimuţele, elefanţii sau crocodilii, în timp ce în Danemarca nu sunt interzişi elefanţii, leii de mare sau ratonii.

În România, însă situaţia este cu totul diferită. Potrivit sursei menţionate, singura organizaţie de protecţie a animalelor din ţara noastră care a acţionat în acest sens este Vier Pfoten, a căror demersuri au început în urmă cu doi ani.

Cu toate că Brânduşa Novac, directoarea circului Variete Globus, este împotriva violenţei faţă de animalele sălbatice, aceasta consideră că fără acestea nimeni nu ar mai veni la circ.

„Românii nu vin la circ dacă nu văd animale, însă, dacă s-ar face un referendum cu privire la interzicerea folosirii acestora în circuri, iar oamenii ar fi de acord să se întâmple acest lucru nu aş avea nimic împotrivă”, a declarat Brânduşa Novac.

În urmă cu câteva zile, Daily Mail a făcut public un articol în care se arăta cum un agresor român a bătut cu cruzime elefantul de circ Anne. Animalul a fost atacat de 48 de ori, timp în care a fost înjunghiat în faţă cu o greblă şi i-au fost sparte în cap mai multe bucăţi de lemn.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit