Antony Blinken (SUA): Imaginile cu morţii din Bucha – o „lovitură în stomac” / Jens Stoltenberg (NATO): „E o brutalitate fără precedent în Europa ultimelor decenii”

Antony Blinken (SUA): Imaginile cu morţii din Bucha - o „lovitură în stomac” / Jens Stoltenberg (NATO): „E o brutalitate fără precedent în Europa ultimelor decenii”
Antony Blinken, secretarul american de stat, în plan apropiat și Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, în plan îndepărtat. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Mario Salerno

Antony Blinken, secretarul american de stat, a declarat că imaginile cu numărul mare de ucraineni morţi în oraşul Bucha, din apropiere de Kiev, sunt o „lovitură în stomac”. La rândul său, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat că aceste crime comise de soldații ruși în Ucraina sunt de „o brutalitate fără precedent în Europa ultimelor decenii”.

Antony Blinken, reacție la atrocitățile comise de ruși în Ucraina

Imaginile cu ucrainenii uciși de forțele ruse sunt o „lovitură în stomac”, iar aceasta „trebuie să înceteze”, a spus Blinken, într-un interviu pentru CNN.

„Nu putem normaliza asta. E realitatea a ce se întâmplă zi de zi atât timp cât brutalitatea Rusiei împotriva Ucrainei continuă”, a continuat el.

Antony Blinken a precizat că americanii vor contribui la documentarea crimelor de război, așa încât vinovații să plătească.

Ce spune Jens Stoltenberg despre brutalitatea soldaților ruși în Ucraina

La rândul său, Jens Stoltenberg a spus că aceste crime comise de ruși în Bucha sunt „oribile” și de „o brutalitate fără precedent în Europa ultimelor decenii”.

„E absolut inacceptabil ca civilii să fie luaţi drept ţinte şi ucişi. Asta scoate în evidenţă necesitatea de a pune capăt războiului”, a susținut Stoltenberg, pentru CNN.

Cât despre retragerea rușilor din regiunea Kiev, oficialul NATO a spus că nu e neapărat un motiv de bucurie deoarece asta înseamnă că se vor intensifica atacurile în sudul și estul Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe