Apariție inedită la Castelul Windsor. La 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a călărește în curtea palatului

Apariție inedită la Castelul Windsor. La 94 de ani, Regina Elisabeta a II-a călărește în curtea palatului

Regina Elizabeth II, cel mai longeviv suveran din istoria monarhiei britanice, a fost fotografiată călare în curtea palatului Windsor, aceasta fiind prima apariţie a ei după ce s-a plasat în autoizolare, în contextul crizei pandemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV- 2.

Suverana, care a împlinit 94 de aniîn aprilie, a fost fotografiată în weekend călărind un Ponei Fell, un cal mic de statură, dar robust, care se numește Balmoral Fern și care are 14 ani.

Imaginile cu regina plimbându-se călare prin grădinile castelului Windsor, unde se află alături de prinţul consort Philip,au fost difuzate de Palatul Buckingham şi publicate pe pagina de Facebook a familiei regale.

„Regina este fotografiată călărindu-l pe Fern, un ponei în vârstă de 14 ani, în parcul Windsor, în acest sfârşit de săptămână. Majestăţii Sale i-a făcut plăcere încă din copilărie să călărească şi este preocupată îndeaproape de bunăstarea cailor pe care îi deţine pentru reproducere, echitaţie şi curse”, este mesajul care însoţeşte fotografiile.

În fotografiile făcute în acest weekend, vremea este frumoasă și regina poartă pe cap un batic viu colorat, fiind îmbrăcată cu pantaloni albi, jachetă de culoare închisă, mănuși albe și ghete vișinii.

Regina s-a autoizolat în urmă cu trei luni

Regina Elisabeta a II-a se află la Castelul Windsor, reședință situată la vest de Londra, alături de soţul ei, Philip,ducele de Edinburgh,în vârstă de 98 de ani,unde au ales să se autoizoleze în contextul extinderii tot mai rapide a epidemiei de noul covid-19 pe teritoriul Angliei.

Cei doiau părăsit Palatul Buckingham la data de 19 martie,în condițiile în care fuseseră diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 atât prințul moștenitor, Charles, cât și premierul Boris Johnson, cu care regina Marii Britanii intrase în contact.

De la Castelul Windsor, suverana a transmis mai multe mesaje către ţară, iar unul dintre ele, prin care regina şi-a încurajat compatrioţii să reziste în faţa pandemiei şi să respecte izolarea socială, a fost considerat istoric, fiind abia cel de-al cincilea discurs televizat – cu excepţia tradiţionalelor sale mesaje de Crăciun – din domnia sa de 68 de ani.

„Nu renunțați, nu vă pierdeți speranța”, a fost unul dintre mesajele reginei Elisabeta a II-a transmis britanicilor.

„Împreună combatem această boală și doresc să vă asigur că dacă rămânem uniți și fermi, atunci o vom depăși”, a mai spus regina.

Luna trecută, presa britanică anunța că regina va rămâne la Castelul Windsor pe o durată nedeterminată, din cauza pandemiei. În mod obișnuit, mai era luna în care suverana revenea la Palatul Buckingham, dar acesta va rămâne închis pe durata verii.

”Într-o viaţă lungă poţi să dobori multe recorduri”

Regina Elisabeta a II-a, născută pe 21 aprlie 1926 la Londra, şi-a petrecut copilăria fără să se aştepte că va deveni regină. Tatăl ei, regele George al VI-lea, a preluat coroana după ce fratele lui mai mare, Edward al VIII-lea, a abdicat în 1936 pentru a se căsători cu o americancă divorţată, Wallis Simpson.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952 la vârsta de 25 de ani şi a depăşit-o pe stră-străbunica ei regina Victoria în calitate de cel mai longeviv suveran din istoria monarhiei britanice, în septembrie 2015.

”Inevitabil, într-o viaţă lungă poţi să dobori multe recorduri”, a declarat în acel moment suverana britanică.