Arabia Saudită a dezvăluit proiecte pentru orașul viitorului. Un Zgârie-nori de 170 de kilometri lungime, acoperit de oglinzi (FOTO, VIDEO)

Arabia Saudită a dezvăluit proiecte pentru orașul viitorului. Un Zgârie-nori de 170 de kilometri lungime, acoperit de oglinzi (FOTO, VIDEO)
Arabia Saudită a dezvăluit proiecte pentru orașul viitorului. Un Zgârie-nori de 170 de kilometri lungime, acoperit de oglinzi. Sursa Foto: Twitter/ @Pedro_Torrijos

Arabia Saudită a dezvăluit proiecte pentru ambițiosul său proiect urban „The Line”, prezentat ca un oraș cu o singură clădire în deșert, care se va întinde pe 170 de kilometri și care va putea găzdui 9 milioane de oameni, informează CNN.

Arabia Saudită construiește un oraș în deșert

Orașul cu zero emisii de carbon pe care Arabia Saudită plănuiește să-l construiască la NEOM va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli în cadrul unei fațade de oglindă, a transmis luni prințul saudit Mohammed bin Salman într-o declarație transmisă de presa de stat, potrivit Reuters.

The Line este o clădire de 200 de metri lățime care acționează ca un oraș vertical, proiectată să se așeze la 500 de metri deasupra nivelului mării. Cu toate că detaliile sunt puține, cei din spatele designului susțin că The Line va funcționa în întregime pe energie regenerabilă, fără drumuri, mașini sau emisii. Linia feroviară de mare viteză va conecta secțiuni ale liniei.

Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale”, a spus prințul.

Designul Liniei încorporează modul în care comunitățile urbane vor exista în viitor într-un mediu liber de străzi, mașini și emisii”, a adăugat acesta.


Totodată, The Line face parte dintr-un plan de rebrand saudit pentru a rivaliza cu vecinii săi din Golf, cum ar fi Dubai și Abu Dhabi și pentru a remodela economia regatului.

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat pentru prima dată în ianuarie 2021 planurile pentru „The Line” (Linia), primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

Acesta a mai menționat anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde. SPA nu a comunicat cifre actualizate.

Urmăriți B1TV.ro și pe