Arabia Saudită construiește un resort de schi în mijlocul deșertului. Cât valorează cel mai mare proiect (VIDEO)

Arabia Saudită construiește un resort de schi în mijlocul deșertului. Cât valorează cel mai mare proiect (VIDEO)
Foto: captura video.

Arabia Saudită vrea să construiască o stațiune de schi enormă în mijlocul deșertului. Megaproiectul „Trojena” va costa 500 de miliarde de dolari. Și acesta nu este un plan sau o fantezie, Arabia Saudită a început deja să-l construiască.

Un proiect ambițios al autorităților saudite

De fapt, Arabia Saudită este atât de decisă să construiască stațiunea Trojena încât s-a angajat să găzduiască Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029. Astfel, aceasta țară va fi prima din vestul Asiei care va găzdui vreodată jocurile.

Trojena va avea mai multe pârtii, care vor acoperi vârfurile muntoase Tabuk din nord-vestul Arabiei Saudite. Unii dintre acești munți se află până la 2.600 de metri deasupra nivelului mării.

Terenul de schi va face parte dintr-un proiect masiv numit NEOM – un oraș futurist care se va întinde peste deșert, munți și până la Marea Roșie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)