Assange, fondatorul WikiLeaks a făcut apel împotriva extrădării în SUA

Assange, fondatorul WikiLeaks a făcut apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a făcut apel la Înalta Curte din Londra pentru a bloca extrădarea sa în Statele Unite unde ar urma să răspundă unor acuzații penale, a declarat fratele său, vineri.

Autoritățile americane vor să-l acuze de spionaj

Assange, în vârstă de 50 de ani, este vânat de autoritățile americane pentru cele 18 capete de acuzare, printre care și una de spionaj, în legătură cu publicarea de către WikiLeaks a unor cantități uriașe de înregistrări militare și telegrame diplomatice confidențiale ale SUA, despre care Washingtonul a spus că ar fi pus în pericol viețile unor oameni.

Luna trecută, ministrul de interne, Priti Patel, a aprobat extrădarea sa, biroul său afirmând că instanțele britanice au concluzionat că extrădarea sa nu ar fi incompatibilă cu drepturile omului și că acesta va fi tratat în mod corespunzător.

Echipa de avocați a lui Assange a depus un recurs la Înalta Curte împotriva acestei decizii, a confirmat fratele său, Gabriel Shipton. Este probabil ca procesul juridic să dureze luni de zile până la încheierea acestuia.

„De asemenea, îndemnăm guvernul australian să intervină imediat în acest caz pentru a pune capăt acestui coșmar”, a declarat Shipton pentru Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe