Atac armat în centrul Israelului: Cel puţin trei persoane și-au pierdut viața de Ziua Independenței

Atac armat în centrul Israelului: Cel puţin trei persoane și-au pierdut viața de Ziua Independenței
Atac armat în centrul Israelului: Cel puţin trei persoane și-au pierdut viața de Ziua Independenței. Sursa Foto: pixabay

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața joi într-un atac armat în orașul central israelian Elad, în timp ce Israel aniversează 74 de ani de la crearea statului evreu, informează oficialii din domeniul sănătății.

Cea de-a patra victimă a atacului, se află în stare critică. De asemenea, un martor a povestit că a observat cel puţin doi atacatori, unul dintre ei având o armă de foc, iar celălalt un cuţit, informează Reuters.

Trei persoane au murit într-un atac în centrul Israelului

Autoritățile au susținut că incidentul, care s-a petrecut când israelienii sărbătoreau Ziua Independenței, părea a fi un atac terorist. Totodată, incidentul a creat blocaje rutiere pentru a încerca să-i prindă pe atacatorii care au fugit de la fața locului.

Potrivit primelor informații, este vorba de un atac prin injunghiere.

Primarul orașului Elad, a vorbind la televizor și le-a cerut cetățenilor să rămână în casă în timp ce forțele de securitate sunt la fața locului.

În ultima perioadă, în Israel a existat o serie de atacuri de stradă. Palestinienii și membrii minorității arabe a Israelului au ucis 15 oameni, printre care și trei ofițeri de poliție și un agent de securitate, în atacuri din Israel și Cisiordania, care au vizat în mare parte civili.

Israelul a răspuns prin raiduri în orașele și satele palestiniene, care au provocat adesea ciocniri și au creat victime.

Numărul palestinienilor uciși de forțele israeliene de la începutul anului este de cel puțin 40.  Aceștia erau membri înarmați ai unor grupuri militante, atacatori singuri sau doar trecători.

Urmăriți B1TV.ro și pe