Atac cu bombă în Turcia: Doi soldați au fost uciși, iar un altul a fost rănit

Atac cu bombă în Turcia: Doi soldați au fost uciși, iar un altul a fost rănit
Foto: m-securitynews.ro

Doi soldați au fost uciși,iar un altul a fost rănit, după ce o bombă fost plasată pe marginea drumului și detonată de militanți kurzi, care a lovit un vehicul militar. Incidentul s-a produs miercuri în sud-estul majoritar kurd al țării, au anunțat surse din securitate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Bomba a fost detonată de la distanță în timp ce vehiculul trecea pe o autostradă în apropiere de Siirt, în sud-estul Turciei.

Membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) iau la țintă frecvent mașinile și camioanele militare și ale forțelor de securitate cu bombe plasate pe marginea drumului.

Potrivit sursei citate,au fost declanșate operațiuni susținute din aer pentru a-i viza pe militanți în regiune.

Sud-estul țării în principal kurd a fost zguduit de unele dintre cele mai grave lupte de la apogeul insurgenței în anii 1990.

Tags:
Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat