Atac la Nisa, în interiorul bisericii Notre Dame: Cel puțin trei persoane au murit (FOTO, VIDEO)

Atac la Nisa, în interiorul bisericii Notre Dame: Cel puțin trei persoane au murit (FOTO, VIDEO)
Foto: Twitter

Un atac a avut loc, joi, la Biserica Notre Dame din Nisa, care se aflăchiar în centrul orașului. Postul de televiziuneBFMTV transmite că cel puțin trei oameni și-au pierdut viața, iar alți câțiva au fost răniți.

Atacatorul a fost prins, transmite presa franceză.Acesta ar fi strigat neîncetat ”Allah akbar”, spun martorii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

sursa video:ruptly.tv

Motivul rămâne încă neclar, dar nu este exclusă varianta unui atentat terorist.Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Patyși după valul de proteste pe care l-a stârnit președintele Emmanuel Macron în unele state musulmane prin angajamentul său de a lupta pentru valorile laice ale republicii și împotriva ”separatismului islamist”.

Alertă la Nisa. Trei oameni omorâți în interiorul bisericii Notre Dame

Trupe ale poliției au înconjurat zona și fac apel la populație să evite străzile adiacente.

De asemenea, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a anunțat o reuniune a celulei de criză.Președintele Franței Emmanuel Macron va conduce celula de criză, potrivit AFP.

Atac la Nisa. Două persoane au murit

Și primarul orașului, Christian Estrosi a anunțat pe Twitter că se află deja la fața locului, alături de echipajele de intervenție, confirmând incidentul.

Atac la Nisa, în interiorul bisericii Notre Dame: Cel puțin două persoane au murit

Amintim că orașul francez Nisa a fost zguduit de un alt atentat terorist, comis la 14 iulie 2016, chiar de ziua națională. În seara acelei zile, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez cu origini tunisiene, a spulberat cu un camion de 19 tone o mulțime de oameni care sărbătoreau pe Promenade des Anglais. 84 de oameni și-au pierdut viața atunci.

Franța: Şapte persoane, deferite deferiţi justiţiei în ancheta decapitării lui Samuel Paty

Săptămâna trecută șapte persoane, inclusv doi minori, au fost deferite justiţiei în vederea deschiderii unei proceduri judiciare şi unor eventuale inculpări, după decapitarea profesoruluiSamuel Paty, care le-a arătat elevilor săi, la ore, caricaturi cu profetul Mahomed din revista satirică Charlie Hebdo.

Amintim că Franţase pregăteștesă ia măsuri față de străini suspectaţi de credinţe religioase extremiste, după ce profesorul de istorie,Samuel Paty, a fost decapitat, săptămâna trecută, lângă o școală dintr-o suburbie aflată în apropiere de Paris.

Mai exact, autoritățile franceze ar urma să expulzeze 231 de străini aflaţi pe o listă a guvernului ca fiind suspectaţi de credinţe religioase extremiste, conform unei surse din poliţie citate de Reuters.

De menționat este că Franţa înţelege prin extremişti „persoane care, angajate în procesul de radicalizare, ar putea să vrea să plece în străinătate pentru a se alătura unor organizaţii teroriste ori pentru a luat parte la activităţi teroriste”.